Klakkeboem start toneelseizoen met ‘Welkom in de familie’

De acteurs van 'Welkom in de familie' met v.l.n.r. Thomas Dierynck, Maarten Vansteenkiste, Alexander Bonte, Hilde Vanderstraeten (regie), Julie Van Honacker en Nele Vervaeck. © GJZ
Redactie KW

Dit weekend start het Zwevegemse toneelgezelschap Klakkeboem het nieuw speelseizoen met het stuk ‘Welkom in de familie’. De regie is in handen van Hilde Vanderstraeten die voor het eerst aan de slag is bij Klakkeboem.

Morgen, zaterdag, start het nieuw speelseizoen bij Klakkeboem in Zwevegem-Knokke. Men koos voor het stuk Welkom in de familie van Alexandre de la Patellière en Matthieu Delaporte.

“Het stuk gaat over Élisabeth, een lerares Frans en haar man Pierre, professor literatuur. Samen met hun twee jonge kinderen betrekken ze een ruim appartement in Parijs. Op een avond heeft Élisabeth haar broer Marcel en haar oude jeugdvriend Victor uitgenodigd voor een etentje. Marcels vrouw Anna wordt later op de avond verwacht. Anna verwacht hun eerste kindje en het wordt een zoontje. Wanneer de aanwezigen maar niet diens naam kunnen raden ontstaat er al heel snel een discussie die algauw ontaardt in persoonlijke aanvallen en het opspitten van verdoken geheimen, frustraties en ander oud zeer”, vertelt regisseur Hilde Vanderstraeten.

Hilde is met Welkom in de familie aan haar eerste productie toe bij Klakkeboem. Ze studeerde Woord aan het Koninklijk Conservatorium in Gent (KASK) en zette haar eerste stappen in de theaterwereld als artistiek leider en acteur bij vzw Theater Taljoor. Samen met Jo Laeremans stond ze aan de basis van het nieuw theatercollectief Het Bataljong.

Zes voorstellingen

Hilde geeft les aan de kunstacademie van Waregem waar ze haar ervaring koppelt aan een jonge open geest. Eind september maakte ze samen met Arne De Jaegere voor Het Bataljong en Het Ventiel de theaterproductie De Loteling. Een productie voor en door mensen met jong dementie.

Bij Welkom in de familie zie je Alexander Bonte, Thomas Dierynck, Julie Van Honacker, Maarten Vansteenkiste en Nele Vervaeck op de planken.

Er zijn opvoeringen op zaterdag 26, zondag 27, maandag 28 en woensdag 30 oktober en op vrijdag 1 en zaterdag 2 november, telkens om 20 uur. Op zondag 27 oktober speelt men om 18.30 uur. Er wordt gespeeld in het parochiaal centrum in de Orveiestraat. De toegangsprijs bedraagt 9 euro, voor studenten en wie jonger is dan 21 jaar: 5 euro. Info en reserveren via www.klakkeboem.be. (GJZ)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier