King Hiss trekt mee de kar van livestreamfestival HELLGIUM

De affiche van Hellgium.
Stefaan Van Volcem
Stefaan Van Volcem Freelance journalist KW

Geen Graspop Metal Meeting dit jaar, maar liefhebbers van hardrock, heavy metal en aanverwante zwaardere genres kunnen nu al uitkijken naar zondag 12 juli. Dan vindt nog een nieuw virtueel festival plaats.

Alvast tot eind augustus vinden er in ons land omwille van Covid-19 geen festivals met publiek plaats. Fans blijven op hun honger zitten, maar evengoed bands en artiesten, uit de meest uiteenlopende genres.

Daarom slaan Fleddy Melculy uit Halle, Off The Cross uit Antwerpen en King Hiss, het West-Vlaamse viertal rond de Izegemse frontman Jan Coudron, de handen in elkaar en organiseren ze de allereerste editie van HELLGIUM, een samentrekking van Hell en Belgium.

Naast voornoemde drie groepen gaan ook Arson (uit Gent), BEAR (uit Antwerpen) en Carnation (uit Heist-op-den-Berg) hun medewerking verlenen, zodat de initiatiefnemers met een volwaardige festival line-up kunnen uitpakken. Als kers op de taart zullen stand-upcomedian Alex Agnew en Andries Beckers – bekend van de podcast Welcome to the AA! – het hele gebeuren aan elkaar praten. “Verwacht je aan diepgaande interviews, pikante anekdotes en allround hilariteit”, klinkt het.

Helemaal gratis

De meewerkende bands organiseren HELLGIUM op zondag 12 juli helemaal op eigen kosten. “We rekenen enkel op de goodwill van enkele partners en onze respectievelijke crews“, luidt het. “Het festival wordt helemaal gratis aangeboden. Je zal het kunnen volgen via de Facebookpagina van Hellgium en de respectievelijke -pagina’s van alle bands.”

Donaties zijn mogelijk en kun je geheel vrijblijvend overmaken tijdens de livestream. Alle giften gaan naar het opvangen van de technische kosten. Bovendien kun je via de website www.hellgium.be het festival steunen door een exclusief HELLGIUM T-shirt aan te schaffen. Het ontwerp is van tatoeageartiest Cheyo Winter uit Mortsel.

(svv)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier