Kinderen opnieuw volledig aan zet tijdens kunstenfestival Spinrag

Op de container zien we Kenneth Masselis, Axel Ronse (schepen) en Loewie Crepain. Vooraan: Dries Van Robaeys, Jan Ovaere, Mieke Vandecandelaere, Nathalie Cosaert, Alexander Ververken, Charina Denolf en Bert De Craemer. © JVGK
Peter Van Herzeele
Peter Van Herzeele Medewerker KW

Van 1 tot en met 10 maart heeft het Kinderkunstenfestival Spinrag plaats in de stad. Het is een festival voor jong en oud.

Spinrag is een begrip in Kortrijk en tot ver daar buiten. Ook nu verrast het festival opnieuw met een fris en avontuurlijk programma voor kinderen en hun (groot)ouders. Je kan tijdens de krokusvakantie op vele locaties in de stad terecht: onder andere in Schouwburg Kortrijk, Budascoop, Muziekcentrum Track en Texture. Daar beleef je theater, dans, film, voorleessessies of installaties. Er zijn ook workshops en ateliers. Het kloppend hart van Spinrag ligt op het Schouwburgplein. In een ‘Container Schouwburg’ kan je er een hele week terecht voor een artistieke ervaring. Van daaruit kunnen kinderen de stad intrekken, op zoek naar andere ‘Container Schouwburgen’ die er opgetrokken zijn. Er staat ook een container op de Grote Markt.

Jong talent schittert

Deze grootse minitheaters van 13 bij 2,5 meter dagen kinderen uit om buiten de lijntjes te kleuren en te kijken. “Daarin laten we lokaal talent van 4 tot 104 jaar met veel plezier op je los. Onder begeleiding van een professionele theatermaker, choreograaf of muzikant geven zij het beste van zichzelf. Geniet gratis van één van de voorstellingen of beter, schitter zelf als jong en/of beloftevol talent. Want we weten zeker dat diep van binnen een podiumkunstenaar in jou(w kind) schuilt. Graag maken wij op Spinrag ruimte voor nieuwe projecten”, zeggen de heren van Nevski Prospekt.

Deze containerschouwburgen zijn een primeur voor België. In Budascoop kan je terecht voor avontuurlijke kinderfilms. “Dankzij de samenwerking tussen Kunstencentrum Buda en Jeugdfilmfestival J. E. F. is het filmaanbod ferm uitgebreid. Voor en na de films kan je in de ingerichte rotonde van de Budascoop terecht voor animatie of kan je zelf een animatiefilmpje maken in studio Mammoet”, aldus Dries van Robaeys van Schouwburg Kortrijk.

Info en reservaties bij UiT in Kortrijk, Schouwburgplein 14 of op nummer 056 239 855.

Meer info via www.spinrag.be.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier