Kevin (21) schrijft Engels fantasyboek: “Geïnspireerd door animatiefilms”

Kevin Ver Eecken: "Mogelijk komt er nog een vervolg op dit boek." (foto Coghe) © Foto Coghe
Trui Lievens
Trui Lievens Medewerker KW

Kevin Ver Eecken (21) heeft met ‘Sisterbonds – Unlock your powers’ zijn eerste Engelstalig boek uit. De laatstejaarsstudent toegepaste Architectuur bedacht het verhaal al op zijn 16de, en sluit niet uit dat er misschien nog een vervolg komt.

Kevin Ver Eecken woont met zijn zus en ouders Dave en Karine Derynck in de Hoogledestraat, vlakbij de spoorweg. Hij volgt momenteel zijn derde en laatste jaar in Howest Brugge, richting toegepaste architectuur.

De basis voor ‘Sisterbonds’ werd al enkele jaren geleden gelegd. “Ik heb altijd al veel fantasie gehad”, gaat Kevin van start. “Toen ik als kind naar school fietste, fantaseerde ik daar onderweg hele verhalen bij. Enkele jaren geleden schreef ik kleine sprookjes. Daar deed ik niets mee, maar een poosje geleden heb ik ze herlezen en helemaal heruitgewerkt tot het huidige boek.”

Magische krachten

“Sisterbonds gaat over tweelingzussen die door een misdadige bende bij de geboorte uit elkaar zijn gehaald en van elkaars bestaan niet afweten”, vertelt Kevin. “Het ene meisje groeit in alle luxe op, het andere woont in een bos en moet uiteindelijk voor zichzelf zorgen. Al vrij vroeg in het boek komen ze weer samen en ontdekken ze dat ze beiden magische krachten hebben.”

“Waarom ik het boek in het Engels schreef? Ik bekijk veel Engelse series en vind dat je gevoelens en ideeën in die taal beter kan weergeven”, verduidelijkt Kevin. “Al van kinds af aan ben ik ook geïnspireerd door Disney en door Pixar, vooral door animatiefilms eigenlijk. Ook alles over superhelden, zoals nu Marvel Universe wil ik onmiddellijk zien.”

Kevin bracht zijn eersteling die 300 pagina’s telt uit bij Amazon onder de naam Alex V. Knights, en is ondertussen ook nog op zoek naar een uitgever. “Maar ik besef wel dat zoiets veel tijd vergt en niet eenvoudig is”, blijft hij realistisch. “Nu laat ik het even rusten, de examens gaan voor, maar mogelijk komt er nog een vervolg op dit boek, vandaar de ondertitel.” Opmerkelijk: Kevin schrijft zijn ideeën eerst neer met pen en papier. “Ideeën vloeien beter op papier”, legt hij uit. “Pas als het goed zit, zet ik het op computer. Schrijver worden zie ik wel zitten, maar we blijven realistisch (lacht). Eerst nog mijn stage in een visualisatiebureau, daarna zien we wel.”

Je kan de paperback ‘Sisterbonds – Unlock your powers’ bestellen via facebook.com/alexvknights. Ook feedback is er welkom.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier