Keramiekateliers voeren conversatie met expo in Schepenhuys in Oedelem

© AVH
Redactie KW

In de exporuimte van Het Schepenhuys in Oedelem ontmoet het keramiek van de 20e eeuw dat van de 21e eeuw. Dat de keramische nijverheid van alle tijden is, bewijst ook Raakvlak aan de hand van eeuwenoud aardewerk opgegraven in onze gemeente.

Twee Beernemse keramiekateliers, Perignem en Atelier Arena, voeren een conversatie met elkaar en met het verleden: “Dankzij Perignem, Atelier Arena, Raakvlak en de Beernemse cultuurdienst worden onze inwoners (en bezoekers) van Groot-Beernem in de zomer 2019 in het Schepenhuys Oedelem getrakteerd op een mooie tentoonstelling met keramische kunst, die geheel past in Oedelem met zijn rijke klei-geschiedenis”, vertelt schepen van cultuur Patricia Waerniers.

Perignem was decennialang dé referentie van de keramische kunst in België. Elisabeth Vandeweghe laat ons nogmaals kennis maken met de intussen iconische werken. De jonge Ann-Sophie Ververken en Renaat Steurbaut werken in hun Atelier Arena met oervormen waarop ze hun eigen visie op functie en esthetiek loslaten. Dit resulteert in functionele keramiek die de primaire functie overstijgt.

De gratis zomerexpo loopt in Het Schepenhuys van 21 juni tot woensdag 28 augustus.

(AVH)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier