Dat gebeurt met een concert van Vocem Flentium, een vocaal ensemble bestaande uit acht jonge professionele zangers. Zij brengen voornamelijk werk van Franco-Vlaamse polyfonisten uit de vijftiende en zestiende eeuw. Kathedraalorganist Ignace Michiels zorgt voor enkele orgelintermezzi gebaseerd op thema's uit de paastijd.

Op zaterdag 11 mei brengen Michiels en sopraan Emma Posman een tweede lenteconcert in het kader van dit festival met een gevarieerd programma met werk van Georg Friedrich Händel, Johann Sebastian Bach, Wolfgang Amadeus Mozart, Jospeh Haydn en Felix Mendelssohn. "Emma studeerde met grootste onderscheiding af aan de Gentse Hogeschool en schitterde vorig jaar nog tijdens de Salzburger Festspiele met haar rol als Koningin van de Nacht in Mozarts 'Die Zauberflöte'", legt Michiels uit.

In juli staan in de Sint-Salvatorskathedraal vier traditionele orgelconcerten gepland. Gastorganisten zijn de Spanjaard Juan Paradell Solé (dinsdag 16 juli), de Italiaan Luca Benedicti (dinsdag 23 juli) en de Duitser Joachim Nenedictie (vrijdag 26 juli). Tussendoor is ook Ignace Michiels (op vrijdag 19 juli) opnieuw aan zet. "In augustus en september plannen we dan weer enkele duoconcerten", vervolgt Michiels. Op dinsdag 6 augustus treedt hij samen op met panfluitist Matthias Schlubeck. Op vrijdag 9 augustus zullen Alexander en Luc Ponet slagwerk met orgel combineren. Trompettist Bart Coppé en Michiels delen dan weer op zaterdag 7 september het podium.

In de zomermaanden kun je ook orgelrecitals bijwonen van de Pool Dariusz Bakowski-Kois (vrijdag 16 augustus) en de Nederlander Willem Harold Boog (dinsdag 20 augustus). Het slotconcert van het Kathedraalfestival in Brugge wordt op zaterdag 14 september een bijzondere voorstelling met Katrien Mannaert op orgel en Jade Derudder en Myrte Vandeweerd die op haar muzikale klanken zullen dansen.

(SVV)