Karl wint Grote Prijs Knokke-Heist 2020 op Press Cartoon Belgium

De Grote Prijs Knokke-Heist werd toegekend aan Karl voor een tekening over de acties van Anuna De Wever. © Karl
Redactie KW

Voor de 21ste editie van de PCB waren 28 cartoonisten genomineerd, goed voor 104 cartoons die vorig jaar in de pers verschenen.

De Grote Prijs Knokke-Heist werd toegekend aan Karl voor een tekening over de acties van Anuna De Wever, verschenen op 21 februari 2019 in ‘Trends’. De tweede prijs Knokke-Heist van 2.000 euro gaat naar Kim met een cynische cartoon over de vluchtelingenproblematiek in Bruzz verschenen op 24 april 2019. De derde prijs Knokke-Heist ter waarde van 1.000 euro is voor Cost. met een politieke spotprent naar het schilderij ‘De bedrieger met de ruiten aas’ van Georges de la Tour in Le Vif verschenen op 31 december 2019.

Aan de jurytafel zaten dit jaar de leden van het selectiecomité van PCB: Karel Anthierens (stichter Press Cartoon Belgium), Mark Anthierens (communication officer en redacteur bij Oxfam België), Paul De Groeve (copywriter), Thierry Tinlot (stripuitgever) en Philippe Warzée (uitgever en directeur van PUB.be).

Omwille van de coronacrisis en de veiligheidsmaatregelen die daarmee gepaard gaan, vindt dit jaar geen prijsuitreiking plaats. Er komt wel een tentoonstelling van het Cartoonfestival in Knokke-Heist waarbij de genomineerde PCB-cartoons van 2019 te zien zijn. De tentoonstelling loopt van 1 juli tot 30 augustus en is open van 10 tot 18 uur.

(DM)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier