Karin Meerschman en Marc Crabeels zijn de nieuwe stadsgidsen: “Leuk en leerrijk tegelijk”

De nieuwe stadsgidsen Karin Meerschman en Marc Crabeels bij de haag net voor de Ierse Berm op de hippodroom. © DJW
Redactie KW

Het team Waregemse stadsgidsen heeft er twee nieuwe collega’s bij: Karin Meerschman en Marc Crabeels.

Samen met Linda Claus, Simonne Coucke, Nadine Gheysels, Rita Huys, Patrick Meuris, Bernard Vandenbussche en Linda Vande Velde gaan zij dagjestoeristen, leden van verenigingen en organisaties die allemaal iets meer willen weten van Waregem en zijn verleden rondleiden langs belangrijke sites en locaties waarover veel te vertellen valt.

Intussen hebben zij de voorbije weken al enkele gidsbeurten afgewerkt. Elk heeft zijn eigen specialiteit. Voor Karin gaat het om het Bezoekerscentrum Hippo.War en tijdelijk ook de hippodroom met de geschiedenis van de paardenrennen en de hindernissen die elk een naam kregen. Marc focust dan weer op de Amerikaanse begraafplaats Flanders Field in de Wortegemseweg. Maar voor het zover was, dienden zij allebei selectieproeven af te leggen.

Selectieproeven

“Stadsgids word je niet zomaar”, zeggen Karin en Marc. “Wij hebben allebei twee selectieproeven afgelegd op basis van persoonlijke motivatie, interesse en kennis van de onderwerpen, omgaan met het publiek en het spreken voor een groep van toeristen. Nadien volgde dan nog een jaar stage om de werking van de gidsenkring beter te leren kennen. En wij moesten ook bij elke gids een gidsbeurt volgen. Alles samen is het toch wel een grondige opleiding. Ook belangrijk: als gids moet je zeker tijdens de weekends er rekening mee houden dat je toeristen moet rondleiden. Dat betekent een hap uit je vrije tijd. Maar wij doen het graag. En dat is zeker even belangrijk.”

Enkele van de klassiekers die heel populair zijn bij de toeristen en veel worden aangevraagd zijn Flanders Field, de hippodroom, Hippo.War en Nieuwenhove. Daarnaast heb je ook themawandelingen: de dekenale kerk, Waregem Artistiek, Art Deco-wandeling en zeker ook het ludieke ‘Woareghem te peirde’.

Karin en Marc: “Gidsen is zowel een inspannende als leuke en leerrijke bezigheid. Je moet je goed bij de stof houden en tegelijk de toeristen goed informeren. Wie zelf een gidsbeurt over een bepaald onderwerp wil aanvragen, moet reserveren via de Dienst Toerisme in het stadhuis.”

(DJW)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier