Kandidaten voor preselecties Humo’s Rock Rally in Leffinge en Brugge bekend

WOLKER © Facebook
Redactie KW

Het weekblad Humo heeft de namen van alle honderd bands en artiesten bekendgemaakt die, gespreid over tien preselecties in heel Vlaanderen, uit zullen maken wie naar de twee halve finales doorstoten. Ook in onze provincie staan twee voorrondes gepland.

Die vinden plaats op vrijdag 24 januari 2020 in muziekclub De Zwerver in Leffinge en op zaterdag 8 februari in de Cactus Club (MaZ of Magdalenazaal) in Brugge. Voor beide locaties selecteerde de muziekredactie van het weekblad Humo tien acts.

In De Zwerver in Leffinge gaat het om SK, Uma Chine, Skumic, Mother, The Nameless, Static Party Poses, Billboard, Fly, Kookaburra en BLRLS.

In de Cactus Club in Die Scone treden op zaterdag 8 februari 2020 volgende acts voor het voetlicht: de Sound Track-finalisten PINGPONGCLUB en Ratmosphere, Rooftop J, Bob Woods, Yolan, WOLKER, B-Rose, Kloothommel, Key Controversy en Kids in the Waiting Room.

Ongetwijfeld zal er nog West-Vlaams talent in de andere voorrondes opduiken. Zo werd Sound Track-finaliste Galine (Kuyvenhoven) geselecteerd voor de preselectie op zaterdag 25 januari 2020 in cultureel centrum Nova in Eke, een deelgemeente van Nazareth.

En wat met al dat West-Vlaams geweld dat in Gent en andere universiteitssteden woont en zijn kans waagt? Voor rockliefhebbers beloven het in elk geval opnieuw spannende muzikale maanden te worden.

(SVV)