Na ieder succesvol festival gonst het van de geruchten en ook Kamping Kitsch vormt hier geen uitzondering op. De deuren waren nog niet helemaal dichtgetrokken toen we plots vernamen dat de organisatie Kortrijk zou gaan verlaten.

"De dulste fjieste van 't joar", het is een belofte die de organisatie van Kamping Kitsch ook dit jaar probleemloos schijnt in te lossen. Een bonte bende van 25.000 bezoekers trekt, voorzien van hun meest marginale outfit, richting Lange Munte in Kortrijk. Daar kunnen ze zich een volledige namiddag onderdompelen in een sfeer van piemels, tieten en carnavaleske muziek.

Kamping Kitsch ging zaterdag pas om 12.00 uur van start, maar het verkeer liep enkele uren daarvoor al in de soep. Seingevers die niet gebrieft waren, buurtbewoners die niet tot aan hun huis mochten rijden, begrafenisondernemers die niet aan het crematorium geraakten, bezoekers van het kerkhof en lokale restaurants die teleurgesteld terug naar huis trokken en beloofde pendelbussen die niet opdaagden. De verwarring was compleet.

Pukkelpop, Dranouter, de Gentse Feesten, Lowlands in Nederland... Het rijtje topfestivals waar het dj-koppel Marcel Blomme (75) en Vicky Eeckeloo (45) al ten dans speelde, spreekt stilaan tot de verbeelding. Hun carrière nam twaalf jaar geleden een vlammende start op Theater aan Zee en sindsdien brengen ze duizenden festivalgangers in extase. "Ons geheim? Herkenbaarheid", zegt Marcel.

De temperaturen voor dit weekend beloven een hete editie van Kamping Kitsch Club op de Lange Munte in Kortrijk. Een van de meest besproken festivals van Vlaanderen slaat er voor zijn negende editie de tenten op. Wie erbij wil zijn, moet zich haasten: er zijn nog amper 100 tickets van de 25.000 kaartjes over.