Kamping Kitsch Club en Alcatraz Hard Rock & Metal Festival slaan komende zomer de handen in elkaar. Door op dezelfde site twee totaal verschillende festivals te organiseren, wordt het aantal vrachtwagentransporten tot een minimum herleid. "Niet alleen beter voor het klimaat, maar ook voor de buurt", oppert de organisatie van Kamping Kitsch Club. Beide festivals behouden wel hun eigenheid en worden naar eigen vorm en smaak ingericht.

Doorheen de jaren heeft Alcatraz een uitstekende reputatie verworven om de buurtoverlast tot een minimum te beperken. Precies om die reden zal Kamping Kitsch Club voortaan de Alcatraz-faciliteiten gebruiken. Het buurtbeleid van Alcatraz, inclusief het mobiliteitsplan, zal ook doorgetrokken worden tijdens het weekend dat Kamping Kitsch Club plaatsvindt. Het metalfestival vindt plaats tijdens het tweede weekend van augustus, Kamping Kitsch Club tijdens het vierde weekend.

"Voortaan zullen beide festivals op dezelfde site plaatsvinden, een plek waarvan in het verleden al bewezen is dat het om een goede festivalsite gaat met minimale overlast", oppert ook het stadsbestuur van Kortrijk. "Daarom ook vraagt de stad dat er op Kortrijk Xpo geparkeerd wordt om van daaruit de pendelbus te nemen. Het stadsbestuur engageert zich tenslotte uitdrukkelijk om het aantal festivals op de site te beperken tot twee."

Kamping Kitsch Club vindt dit jaar plaats op zaterdag 24 augustus 2019 van 12u tot 24u. De ticketverkoop voor kamping kitsch club 2019 gaat van start op 1 april om 12 uur. Tickets zullen te verkrijgen zijn vanaf 29 euro op www.kampingkitschclub.be.

Kamping Kitsch Club en Alcatraz Hard Rock & Metal Festival slaan komende zomer de handen in elkaar. Door op dezelfde site twee totaal verschillende festivals te organiseren, wordt het aantal vrachtwagentransporten tot een minimum herleid. "Niet alleen beter voor het klimaat, maar ook voor de buurt", oppert de organisatie van Kamping Kitsch Club. Beide festivals behouden wel hun eigenheid en worden naar eigen vorm en smaak ingericht. Doorheen de jaren heeft Alcatraz een uitstekende reputatie verworven om de buurtoverlast tot een minimum te beperken. Precies om die reden zal Kamping Kitsch Club voortaan de Alcatraz-faciliteiten gebruiken. Het buurtbeleid van Alcatraz, inclusief het mobiliteitsplan, zal ook doorgetrokken worden tijdens het weekend dat Kamping Kitsch Club plaatsvindt. Het metalfestival vindt plaats tijdens het tweede weekend van augustus, Kamping Kitsch Club tijdens het vierde weekend. "Voortaan zullen beide festivals op dezelfde site plaatsvinden, een plek waarvan in het verleden al bewezen is dat het om een goede festivalsite gaat met minimale overlast", oppert ook het stadsbestuur van Kortrijk. "Daarom ook vraagt de stad dat er op Kortrijk Xpo geparkeerd wordt om van daaruit de pendelbus te nemen. Het stadsbestuur engageert zich tenslotte uitdrukkelijk om het aantal festivals op de site te beperken tot twee."