Kai wén en Cowboys & Aliens headliners op Wacko-festival in Brugge

Kai wén. © Facebook Kai wén
Redactie KW

Naar jaarlijkse traditie verzamelt zet het muziekfestival Wacko, sinds dit jaar onderdeel van het allereerste Brugotta Festival, Brugse bands in de kijker in de binnenstad van Die Scone. Dit tweedaags gratis muzikaal gebeuren vindt op vrijdag 3 en zaterdag 4 mei plaats op de ruimte onder de bomen op de Burg.

Inspelend op de toenemende interesse voor (West-Vlaamse) hiphop en r&b is de eerste festivalavond gereserveerd voor deze genres. Openers (MC) Connard, al jaren één van de drijvende krachten van Grafgravers, en DJ Tweet mogen samen met enkele special guests het vrijdagluik om 20 uur op gang trekken. Connard komt er zijn debuutalbum ‘Connichiwa’ voorstellen.

Om half tien zijn D’Expediteurs aan zet. Hiphop à gogo met live-instrumentatie, want ook een gitarist en drummer maken deel uit van dit collectiefje. Afsluiter om 23 uur is Kai Wén, de r&b-zanger en producer die twee jaar geleden samen met The Lighthouse en Kamino ‘De Nieuwe Lichting’ van Studio Brussel won. Voor liefhebbers van r&b, soul en deep trap.

Zaterdag 4 mei wordt om 20 uur op temperatuur gebracht door Bouvier. Dit viertal brengt punk met een vette knipoog richting garagerock. Naast covers van The Ramones en Queens of the Stone Age spelen ze eigen(zinnige)nummers over universele thema’s zoals verboden liefdes, bittere smart en euh huurmoorden voor dummies. Blijkbaar.

Om 21.30 UUR zal Vultures At Dusk het podium betreden. Drie jaar geleden begonnen ze als grungecoverband, om later te evolueren naar een groep met eigen repertoire. De opnames van hun debuutalbum zijn inmiddels achter de rug en kregen naar verluidt een psychedelische toets mee.

Het viertal Cowboys & Aliens mag het Wacko-festival om 23 uur afsluiten. Onlangs verkochten ze twee maal De Kelk uit voor de livevoorstelling van hun nieuwe album ‘Horses of Rebellion’, een vuistslag van een (stoner)rockplaat met allerlei invloeden. Laat je dit echter niet in verleiding brengen om het straks al te bont te maken onder de bomen op de Burg.

(SVV)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier