Kaat komt Thuis in Kortrijk

Leen Dendievel kruipt elke avond in de huid van Kaat Bomans. © © VRT - 2018
Redactie KW

Op donderdag 14 juni kan je op het Schouwburgplein samen met een aantal acteurs de seizoensfinale van Thuis meepikken. Een van hen is Leen Dendievel, die Kooigemse roots heeft. “Geen twijfel mogelijk, het wordt superspannend”, zegt ze.

Ook dit seizoen wordt Thuis, intussen aan zijn 23ste jaargang toe, gevolgd door honderdduizenden Vlamingen. Op donderdag 14 juni wordt de seizoensfinale uitgezonden, een dubbelaflevering die ook op drie plaatsen op groot scherm te zien is. Het Schouwburgplein in Kortrijk, waar het WK-dorp Duivels Kortrijk staat, is dan de place to be. Zeker ook omdat een aantal acteurs aanwezig zal zijn.

“Ik ben ook van de partij”, stelt Leen Dendievel (34), die in Thuis de rol van Kaat Bomans op zich neemt en al een tijd in het Antwerpse woont. “Ik heb zelf voorgesteld om naar Kortrijk te gaan, want ik ben opgegroeid in Kooigem. Ik ben ook quasi wekelijks in Kortrijk om er mijn familie te bezoeken. Zij zullen die avond, net als een aantal vrienden en kennissen, zeker afzakken naar het Schouwburgplein.”

Voor Leen is het de derde keer dat ze als actrice in Thuis een seizoensfinale van de populaire soap meemaakt. “Begin 2016 deed mijn personage Kaat haar intrede”, legt ze uit. Ook haar vriend Udo, de zanger met wie ze sinds vorig jaar verloofd is, heeft trouwens een link met Thuis in Kortrijk: op de Thuisdag in mei 2014 in Kortrijk Xpo trad hij op.

Graag gezien

“Vanzelfsprekend hoop ik dat ik nog lang kan meespelen. Mijn personage is nog jong, hé. Ze kan nog alle kanten uit. Ik denk ook dat de kijkers Kaat graag hebben. Dat merk ik toch aan de reacties die ik krijg. In het begin gingen die voornamelijk over het feit dat Kaat transgender was, maar intussen is ze algemeen aanvaard. Dat is een goede zaak.”

Met de seizoensfinale in aantocht zitten de vele fans alvast op het puntje van hun stoel. Leen kan hen enkel aanraden om donderdag zeker te kijken. “Het zal wel zijn, want het wordt zeker de moeite. Ik wil iedereen ook oproepen om de seizoensfinale op het Schouwburgplein te volgen. Er zullen daar heel veel fans van Thuis zijn en dat zal het nog een pak leuker maken”, besluit ze. (AXV)