Jury van Westtalent kan kiezen uit 161 inzendingen

The Glücks uit Oostende wonnen de vorige editie van Westtalent. © GF
Redactie KW

161 bands en muzikanten schreven zich in voor de provinciale muziekwedstrijd ‘Westtalent’.

De jury, bestaande uit Kirsten Lemaire (StuBru), Bert Moerman (Boomtown), Wouter Vanmeenen (Leffingeleuren), Bram Vermeersch (Melkrock, RifRaf) en Johannes Verschaeve (The Van Jets), zal zich nu beraadslagen en binnenkort de selectie van de 24 tot 28 bands of muzikanten die aan de voorrondes mogen deelnemen, bekendmaken.

Doel van de wedstrijd is beloftevolle bands en muzikanten een springplank bieden om zich professioneel te ontplooien. Zo kan de winnende band of muzikant op een vervolgtraject met professionele begeleiding en optredens rekenen. De drie besten krijgen ook een geldprijs van 1.500 euro, 1.000 euro of 500 euro.

Finale in Brugge

Tijdens de voorrondes en de finale dienen de bands de muziek ‘live’ te brengen. Elke zaterdag van oktober vindt een voorronde plaats: 3 oktober in De Kreun (Kortrijk), 10 oktober in De Zwerver (Leffinge), 17 oktober in de 4AD (Diksmuide) en 24 oktober in het Cactus Muziekcentrum (Brugge).

Uit deze vier voorrondes stromen maximum acht geselecteerden door naar de finale op zaterdag 7 november in Het Entrepot in Brugge. Winnende bands uit de vorige edities van ‘Westtalent’ zijn onder andere The Glücks, SX, Steak Number Eight, Balthazar en MAZE. Bij de vorige editie schreven 200 bands in voor de wedstrijd.

(FJA)