Jubilerend blaasorkest moet in laatste instantie een beroep doen op ex-dirigent

Gewezen dirigent Jan Desmet verving de zieke dirigent Mario Spiessens. © FODI
Redactie KW

Het blaasorkest was al maanden bezig met de voorbereiding. Op woensdagavond sloeg al één keer het noodlot toe, een dag daarna volgde een definitief forfait van de dirigent.

Dit weekend viert het Blaasorkest Alpenroos uit Ingelmunster het 55-jarig bestaan met een driedaags programma, met als hoogtepunt een optreden van het blaasorkest zelf op zaterdagavond, gevolgd door Vlado Kumpan und Seine Musikanten uit Tsjechië. Op woensdagavond kreeg het orkest erg slecht nieuws, want dirigent Mario Spiessens uit Diksmuide moest de repititie in allerijl verlaten wegens het plots overlijden van zijn schoonmoeder. Eén dag later – op donderdag – kreeg Alpenroos het slechte nieuws dat de dirigent plots werd opgenomen met een bloedklonter in het hoofd in het ziekenhuis en dat hij in een kunstmatige coma werd gehouden.

Alpenroos – één dag voor de start van de driedaagse – zat een tijdje met de handen in het haar, maar uiteindelijk sprong gewezen dirigent Jan Desmet uit Marke in. Jan was vele jaren dirigent van het Blaasorkest Alpenroos. Daarna bleef hij trouw muzikant, zodat hij dan ook het volledig programma van Alpenroos al kende. Er werd nog een keer langer dan voorzien gerepeteerd voor de feestavond. Bij aanvang van het optreden zei Alpenroos-voorzitter Dominique Santens aan het publiek dat door de plotse hospitalisatie van hun dirigent Spiessens ze hun vorige dirigent Desmet moesten inschakelen.

Alpenroos droeg ook één nummer ‘Unsere Freunde’ op aan dirigent Spiessens en duimt voor een spoedig en volledig herstel. Op zondag 10 juli valt er nog van alles te beleven in de Evenementenhal in Ingelmunster, waaronder vanaf 11 uur optredens van Trachtenkapelle Heiligkreuzsteinach uit Duitsland, Orchestre Bavarois Santes uit Frankrijk, Zilertaler Blaaskapel Waregem en de Tieltse Blaaskapelle. (PADI)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier