Jordy pimpt de eerste van twaalf elektriciteitskasten in Wevelgem

Redactie KW

In Wevelgem krijgen twaalf elektriciteitskasten een kleurrijke make-over, naar het ontwerp van creatieve Wevelgemnaars.

“Het leek ons een goed idee om elektriciteitskasten op te fleuren”, zegt schepen van Kunst Kevin Defieuw (CD&V). “Het zijn objecten in de publieke ruimte, helaas niet de mooiste. Met het project Surprieze willen we lokale kunstenaars de kans geven om hun talent te gebruiken om enkele elektriciteitskasten te pimpen, en die tot een echte meerwaarde te maken in het straatbeeld. Twaalf kasten worden vanaf deze week ingepakt met een sticker.”

Jordy Pype (29) uit Gullegem kreeg de eer om als eerste zijn ontwerp te zien verschijnen op de elektriciteitskast aan sporthal de Vlashaard. Hij werkt als grafisch vormgever bij reclamebureau BOA in Lauwe. Als illustrator DIGITOLIC, maakt hij in zijn vrije tijd tekeningen die vooral in de evenementensector bijval kennen.

Zijn winnend ontwerp spreekt voor zichzelf. “Het is een steuntje in de rug voor wie met een dipje zit“, geeft hij uitleg bij de illustratie. “Geluk zit vaak in kleine dingen, een straaltje zon of een lach. Het geeft je de gelegenheid jezelf weer op te laden met die dingen die je gelukkig maken.”

(SLW)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier