Jonge Zwevegemse theatermaker debuteert meteen in Amsterdam

Redactie KW

De pas afgestudeerde Joren Lefebvre, afkomstig uit Zwevegem, debuteert op 6 september met zijn solovoorstelling ‘Jake Credit: a cheap, messed up pop theatre performance’ op Amsterdam Fringe Festival.


Joren Lefebvre studeerde studie jazz- en musicaldans aan de Amsterdamse Hogeschool en was afgelopen seizoen al te zien in de musical Flashdance. Nu lanceert hij zichzelf als uitdagend theatraal popartiest Jake Credit met als doel theatrale verwarring te zaaien. Hiermee wil hij aantonen dat de gay popculture nog altijd leeft in Amsterdam en creativiteit biedt aan jonge artiesten, in dit geval aan jonge homo’s.

“Jake Credit: A Cheap, Messed up Pop Theatre Performance is een voorstelling waarin popmuziek, ritmische teksten, fashion en video fuseren tot een hedendaags en vreemd geheel”, klinkt het in het persbericht. De Zwevegemnaar doet zowat alles zelf in het stuk: regie, spel, productie en tekst zijn (onder andere) in zijn handen. Voor de muziekproductie en art design krijgt hij trouwens de hulp van Jarne Lefebvre.

(FJA)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier