Jong Groen wil meer straatanimatie in Oostende

Om de actie van Jong Groen kracht bij te zetten, speelden Johannes, Eva en Valentijn Lievens vandaag woensdag op het Wapenplein. Rechts naast de contrabas staat Rémy Bonny. © BVO
Redactie KW

De jongerenafdeling van de partij Groen roept het stadsbestuur op meer straatanimatie toe te laten in de Stad aan Zee.

“Straatanimatie wordt momenteel geweerd uit onze Koningin der Badsteden”, zegt Rémy Bonny, voorzitter Jong Groen Middenkust. “Het beleid is gebaseerd op willekeur en beperking. Straatanimatie is niet toegelaten in winkelstraten. Muzikale straatanimatie is zelfs alleen toegestaan in het Leopoldpark, op het Stations- en op het Vissersplein en in het Maria Hendrikapark. Het zou Oostende sieren straatanimatie toe te laten op de Zeedijk, het Wapenplein en de winkelstraten. Voorbeelden in andere grote steden bewijzen dat straatanimatie een toeristische trekpleister kan betekenen.”

Jong Groen lanceert vier voorstellen om haar visie te staven. “Onze partij wil jaarlijkse audities onder leiding van een professionele jury. Iedere leeftijdsgroep moet even veel kansen krijgen. Houd rekening met jong, lokaal talent en betrek creatief talent bij de vele toeristische evenementen georganiseerd in Oostende”, aldus nog Rémy Bonny.

Zowel de schepen van cultuur Bart Plasschaert als burgemeester Johan Vande Lanotte zijn momenteel met vakantie. In de wandelgangen van het stadhuis vingen we wel het volgende op. “Ruim 30 personen hebben een vergunning voor straatanimatie gekregen. Dit komt wellicht min of meer overeen met het aantal aanvragen. Zeker is dat mensen van buiten België hiervoor geen vergunning krijgen”, aldus nog onze bron.

(BVO)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier