Jolien uit Lichtervelde danst in nieuwe videoclip van Eefje de Visser

Jolien Goemaere (rechts) danst mee in de nieuwe videoclip van Eefje de Visser. © gf
Tim Vansteelandt
Tim Vansteelandt Adjunct-hoofdredacteur

Muziekliefhebbers met een scherp oog merkten het misschien al: in de nieuwe videoclip van Eefje de Visser danst een Lichterveldse mee. Jolien Goemaere heet ze, en ze is niet aan haar proefstuk toe. “De dansmicrobe kreeg mij als peuter te pakken en liet me nooit meer los”, zegt de 27-jarige danseres.

Voor wie Eefje de Visser niet kent: de Nederlandse zangeres brak in ons land definitief door dankzij haar samenwerking met Bazart, die de hit Onder ons opleverde. Maar ondertussen haalde Eefje, die in Gent woont, ook al in haar eentje de hitparades met nummers als Zwarte Zon, Bitterzoet en Oh. En nu hoopt de Nederlandse met De Parade dus een nieuwe hit beet te hebben.

Artiestieke clip

En als dat nummer scoort, zal dat ook een beetje dankzij de knappe videoclip zijn. En dus ook een beetje dankzij Jolien Goemaere, want deze Lichterveldse is één van de vier danseressen die Eefje bijstaan in de clip. “Ik ben zopas aan mijn derde dansseizoen gestart bij Compagnie J., een Gents gezelschap”, vertelt Jolien (27). “Eefje had de dansgroep eerder al aan het werk gezien en wilde graag met ons werken. Uiteindelijk mocht ik deze ervaring delen met drie dansvriendinnen.”

Jolien Goemaere toont haar dansmoves aan De Schouw in Lichtervelde.
Jolien Goemaere toont haar dansmoves aan De Schouw in Lichtervelde.© Foto Kurt

De Lichterveldse, die de kost verdient als grafisch ontwerper en lettering artist, is tevreden met het resultaat. “Ik vind de clip heel artistiek en in zijn eenvoud een krachtig beeld uitstralen”, zegt ze. “Zoals elke danser ben ik heel kritisch als het over mijn eigen prestatie gaat. Ik zie dus nog onzuiverheden en foutjes, maar dat neemt niet weg dat ik heel trots ben dat ik deel mocht uitmaken van dit plaatje.”

Voor ze haar opwachting maakte in de clip, die ondertussen al meer dan 12.000 keer werd bekeken op YouTube, was Jolien niet speciaal fan van Eefje de Visser. “Ik kende haar populaire nummers wel, maar raakte pas echt onder de indruk toen ik haar live hoorde zingen tijdens de repetities. Wat een stem! Het was bovendien heel leuk samenwerken met haar. Eefje heeft er een fan bij”, knipoogt Jolien.

Kleine ballerina

De Lichterveldse, die samen is met Jonas Degrande en in de Ketelbuiserstraat woont, is niet aan haar proefstuk toe. Eerder nam ze met een andere dansgroep deel aan Belgium’s Got Talent én won ze met Compagnie J. de danswedstrijd Dans met Hanne op Canvas.

“Ik ben heel dankbaar dat ik als amateurdanser deze kansen krijg”, zegt Jolien. “Ik ben als kleine ballerina gestart in een lokale dansschool hier in Lichtervelde. De dansmicrobe kreeg me toen te pakken en liet me nooit meer los. Ondertussen ben ik bezig aan mijn 25ste dansseizoen. Tot enkele jaren geleden was dansen voor mij de absolute topprioriteit, maar nu komt mijn zaak op de eerste plaats. De mix van mijn dansende voeten en mijn creatieve vingers is voor mij de perfecte combinatie.”


Bekijk hier de videoclip:

https://www.youtube.com/watch?v=XLLjtZNp8vg

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier