John Noseda brengt single uit voor getroffen evenementensector

John Noseda pakt uit met de single 'Our Time will come again'. © GF
Redactie KW

Medeorganisator WECANDANCE, het dancefestival in Zeebrugge, laat samen met Surahn, de Australische zanger die met Empire of the Sun en The Swiss internationale bekendheid verwierf, de single ‘Our Time will come again’ op de wereld los. Hiervoor kreeg hij de hulp van Bert Libeert, drummer van Goose, die in de Safari Studios in Kortrijk muzikale hand- en spandiensten bewees aan dit mistroostige dansnummer dat tegelijk geldt als een wake-upcall voor de federale overheid.

John Noseda werd geboren in Kortrijk en woont vandaag in Antwerpen. De voorbije decennia bouwde Noseda naam op in het nachtleven. Hij deejayde naar hartenlust, baatte clubs uit, stampte verschillende festivals mee uit de grond en pakt nu ook uit met de single ‘Our Time will come again’.

Aanvankelijk nam deze tune luidens Noseda de vorm aan van een instrumentale, cinematografische trip van zo’n tien minuten, maar de voorbije twee jaar muteerde dit nummer in een melancholische, maar niettemin catchy en hoopvolle song die gezongen wordt door de Australische zanger Surahn.

“‘Our Time will come again’ is tegelijk een oproep aan de overheid”, stelt Noseda.© GF

“‘Our Time will come again’ is tegelijk een oproep aan de overheid”, stelt Noseda. “Binnen de brede evenementensector – van de cultuurbranche over het circuit van commerciële manifestaties tot het nightlife-gebeuren – zijn er maar liefst 80.000 mensen die wachten op enig perspectief. Geef hen de kans om te doen waar ze goed in zijn: mensen samenbrengen in een veilige omgeving.”

‘Our Time Will Come Again’ kun je downloaden via de bekende streamingsites. In de beste jaren ’80- en ’90-traditie, toen we de hoogdagen van de maxi-single meemaakten, zijn er vier verschillende versies. Naast de single-edit is er een dubversie en een remix én instrumental in elkaar gestoken door Prins Thomas, een Noor uit Oslo die bekend staat omwille van zijn space disco.

Enkele weken geleden was er geen achtste editie van WECANDANCE in Zeebrugge. Nog tot en met maandag 31 augustus kun je op het strand van deze badstad van 10 tot 20 uur terecht in de WECANDANCE Beach Club. Gratis toegang.

(svv)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier