Jill heeft West-Vlaamse roots. Ze werd geboren in Roeselare en woonde daarna een paar jaar in Torhout. In 2000 werd ze weervrouw bij VTM. "Ze sprak toen al van een meisjesdroom die uitkwam", klinkt het bij VTM. "Jarenlang presenteerde ze met passie en gedrevenheid het dagelijkse weerbericht. Haar directe, heldere aanpak leverde haar in 2016 nog de Wablief-prijs op voor duidelijke taal."

Door de jaren heen werd Jill ook een invloedrijke stem in het debat rond het klimaat en een veel gevraagd spreker. Zo werd ze door de Verenigde Naties gevraagd om deel te nemen aan een denktank rond klimaatbeleid. In de klimaatkwestie wil ze ook in de toekomst een rol blijven spelen.

Jill Peeters - "Klimaat is een 'groot verhaal' geworden; het polariseert, het zorgt voor veel miserie maar het creëert ook kansen. Het is zonder meer het belangrijkste verhaal van onze en de volgende generaties. Ik krijg steeds meer vragen hierover, van kijkers, volgers op social media- maar ook vanuit bedrijven, scholen, steden, onze overheden en de Verenigde Naties. Ik zal in de toekomst nog veel met weer en klimaat bezig zijn, maar wat dat juist zal inhouden, staat nog volledig open" .

"We zullen Jill missen hier. Iemand met haar gedrevenheid vervang je natuurlijk niet zomaar", aldus Adjunct-Directeur Nicholas Lataire "We willen Jill vooral bedanken voor de bijna 20 jaar dat ze bij ons het mooie weer maakte met haar kennis en inzicht. Jill is niet alleen een straffe weervrouw én klimaatkenner, maar ook een fijne, goedlachse collega. Binnen de redacties van VTM Nieuws, hln.be en Het Laatste Nieuws bouwen we volop aan een weer-, klimaat- en wetenschapscel. Daar gaan we aan de slag met nieuw talent. We zijn blij dat Jill haar opvolger of opvolgers mee wil opleiden."

Jill heeft West-Vlaamse roots. Ze werd geboren in Roeselare en woonde daarna een paar jaar in Torhout. In 2000 werd ze weervrouw bij VTM. "Ze sprak toen al van een meisjesdroom die uitkwam", klinkt het bij VTM. "Jarenlang presenteerde ze met passie en gedrevenheid het dagelijkse weerbericht. Haar directe, heldere aanpak leverde haar in 2016 nog de Wablief-prijs op voor duidelijke taal." Door de jaren heen werd Jill ook een invloedrijke stem in het debat rond het klimaat en een veel gevraagd spreker. Zo werd ze door de Verenigde Naties gevraagd om deel te nemen aan een denktank rond klimaatbeleid. In de klimaatkwestie wil ze ook in de toekomst een rol blijven spelen. Jill Peeters - "Klimaat is een 'groot verhaal' geworden; het polariseert, het zorgt voor veel miserie maar het creëert ook kansen. Het is zonder meer het belangrijkste verhaal van onze en de volgende generaties. Ik krijg steeds meer vragen hierover, van kijkers, volgers op social media- maar ook vanuit bedrijven, scholen, steden, onze overheden en de Verenigde Naties. Ik zal in de toekomst nog veel met weer en klimaat bezig zijn, maar wat dat juist zal inhouden, staat nog volledig open" ."We zullen Jill missen hier. Iemand met haar gedrevenheid vervang je natuurlijk niet zomaar", aldus Adjunct-Directeur Nicholas Lataire "We willen Jill vooral bedanken voor de bijna 20 jaar dat ze bij ons het mooie weer maakte met haar kennis en inzicht. Jill is niet alleen een straffe weervrouw én klimaatkenner, maar ook een fijne, goedlachse collega. Binnen de redacties van VTM Nieuws, hln.be en Het Laatste Nieuws bouwen we volop aan een weer-, klimaat- en wetenschapscel. Daar gaan we aan de slag met nieuw talent. We zijn blij dat Jill haar opvolger of opvolgers mee wil opleiden."