Jeugd Hoger Op Wervik speelt driemaal blijspel

Redactie KW

De jeugd van de koninklijke toneelgilde Hoger Op brengt dit weekend in GC Forum drie voorstellingen van het blijspel ‘Het mysterie van de gekke professor’.

De regie wordt verzorgd door de neven Cis en Ignaas De Jongh. Cis is aan zijn debuut toe. Op de planken staan Pauline Arnaert, Gita Staessen, Saïne Bruyer, Jade Collie, Arne D’Hondt, Ellie De Jongh, Lorenz Depuydt, Janne Derudder, Michael, Michiel, Silke en Vincent Vandamme, Cailean en Caithlin Volcke.

Het gaat om een luchtig en spannend verhaal. Wanneer het speelplein in het dorp helemaal vernield is door een windhoos, steekt de buurthuisclub de handen uit de mouwen. Na tal van activiteiten om geld in te zamelen, komen ze nog altijd een serieus bedrag tekort om het speelplein terug op te knappen. In een ultieme poging om geld in te zamelen, kloppen ze aan bij de vreemde professor Von Dansik. Dit is echter gemakkelijker gezegd dan gedaan. Heel wat geruchten doen namelijk de ronde over de familie Von Dansik. Het lugubere sfeertje in huis en de vreemde fascinatie voor katten, brengt de leden nog meer op hun ongemak. Zouden de geruchten over de verdwijningen en geheimzinnige gebeurtenissen dan toch kloppen ?

De drie voorstellingen vinden plaats op vrijdag 25 mei en zaterdag 26 mei telkens om 19.30 uur en ook nog zondag 27 mei om 17.30 uur. Tickets kosten in voorverkoop 8 euro en aan de ingang 10 euro. Voorverkoop in broodjeszaak ‘t Krokantje in de Vlamingenstraat of via 056 31 04 93.

(EDB – foto Luc Vanthuyne)

Meer info : www.hogeropwervik.be