"Het voorjaarsconcert '1001 nacht' draait rond de gekende vertellingen uit het Midden-Oosten", verduidelijkt dirigent Wim Belaen. " Op zaterdag 27 april om 20 uur zullen de 70 muzikanten het beste van zichzelf geven en dit in de vernieuwde culturele tempel CC Gildhof in Tielt. Wij zijn heel trots dat wij opnieuw in het Gildhof kunnen optreden. Het voelt een beetje als thuiskomen."

Het concert bestaat uit twee delen en brengt Oosterse en Arabische muziek. Het hoofdwerk van de avond is de klassieker 'Sheherazade. Sheherazade is de vertelster van de verhalen uit Duizend en één nacht. Zij vertelde 1001 nachten lang elke nacht een verhaal aan koning Sjarhriaar. Waarom precies, wordt duidelijk op het concert. "Het is een prachtig verhaal dat op meesterlijke wijze in muziek is omgezet door Nicolaï Rimsky Korsakov. Alvast een uitdaging voor onze Jet Symphonic Band om dit te spelen", aldus Wim.

Kaartenverkoop

De presentatie is voor het vierde jaar op rij in handen van Annelies Vanderbeke. Annelies maakte 15 jaar lang deel uit van de JET-saxofoonsectie. Wim Belaen is de dirigent. Sedert september 2016 nam hij het dirigeerstokje op bij Jet Symphonic Band Tielt.

Een kaart kost twaalf euro en kinderen onder de leeftijd van twaalf jaar kunnen gratis meeluisteren. Kaarten bestellen kan via kaarten@jetttielt.be of via het centraal verkooppunt langs de Bruggestraat 32 te Tielt (051 40 53 94).

(NS)

"Het voorjaarsconcert '1001 nacht' draait rond de gekende vertellingen uit het Midden-Oosten", verduidelijkt dirigent Wim Belaen. " Op zaterdag 27 april om 20 uur zullen de 70 muzikanten het beste van zichzelf geven en dit in de vernieuwde culturele tempel CC Gildhof in Tielt. Wij zijn heel trots dat wij opnieuw in het Gildhof kunnen optreden. Het voelt een beetje als thuiskomen."Het concert bestaat uit twee delen en brengt Oosterse en Arabische muziek. Het hoofdwerk van de avond is de klassieker 'Sheherazade. Sheherazade is de vertelster van de verhalen uit Duizend en één nacht. Zij vertelde 1001 nachten lang elke nacht een verhaal aan koning Sjarhriaar. Waarom precies, wordt duidelijk op het concert. "Het is een prachtig verhaal dat op meesterlijke wijze in muziek is omgezet door Nicolaï Rimsky Korsakov. Alvast een uitdaging voor onze Jet Symphonic Band om dit te spelen", aldus Wim. De presentatie is voor het vierde jaar op rij in handen van Annelies Vanderbeke. Annelies maakte 15 jaar lang deel uit van de JET-saxofoonsectie. Wim Belaen is de dirigent. Sedert september 2016 nam hij het dirigeerstokje op bij Jet Symphonic Band Tielt. (NS)