Jesse Rosseel alias DJ Anonymize wil internationaal doorbreken

"Zoek niets achter mijn artiestennaam Anonymize. Ik vond het gewoon heel leuk klinken", lacht Jesse. (foto JD)
Redactie KW

Jesse Rosseel verloor op korte tijd zijn beide ouders. Na zijn studies in het MMI in Kortemar, besloot hij wat tijd voor zichzelf te nemen en zich volledig op zijn muziek te storten. DJ Anonymize was geboren.

“Sinds september vorig jaar woon ik in Zarren en volg ik een opleiding Podiumtechnieken in Oostende”, vertelt Jesse (20), die als DJ Anonymize door het leven gaat. “Ik ben met muziek bezig van toen ik nog heel klein was. In het verleden maakte ik al heel wat eigen nummers en kreeg ik de kans om op verschillende evenementen te draaien. Tijdens mijn middelbaar in Kortemark was ik ook op elke schoolfuif of andere evenement van de partij met mijn DJ-set. Zo verwierf ik heel wat lokale bekendheid. Maar ik wou meer, dus onlangs zette ik de grote stap om me als volwaardige, professionele DJ aan te sluiten bij We Are Music, een agency uit Roeselare.”

Release in oktober

“Ik stuurde hen in het verleden iets door en ze vonden dat ik wel talent had en zo is de samenwerking er gekomen”, vervolgt DJ Anonymize. “Ze geloven in mijn muziek en vinden dat er een goeie drive en heel veel passie in mijn muziek steekt. De muziek die ik maak, is techno, maar dan wel de melodische techno. In deze tijden is het allesbehalve makkelijk om als DJ aan de bak te komen en de tweede coronagolf zal het nachtleven nog wel een tijdje gegijzeld houden, daarom wil ik nu zoveel mogelijk eigen werk produceren. Als de tijd rijp is, wordt de muziek dan gereleased. In oktober komt nieuw werk van mij uit, dat te vinden zal zijn op alle digitale muziekplatformen. Sinds de dood van mijn vader is de drive om muziek te maken nog meer aanwezig. Ik ben er zeker van dat hij trots zou zijn op mijn muziek.”

“Het is vooral belangrijk dat mijn eigen gevoel terug te vinden is in mijn muziek”

“Mijn grote voorbeelden zijn Charlotte de Witte, Amelie Lens, Stephan Bodzin en Joyhauser.”

Buitenland

Ik creëer mijn eigen muziek met behulp van pc, software en synthesizer. Voor mij is het vooral belangrijk dat mijn eigen gevoel erin terug te vinden is en dat iedereen kan horen dat het ‘mijn’ muziek is. Er moet een verhaal in de muziek terug te vinden zijn. Ik had het geluk om al op heel wat evenementen en feesten te mogen draaien, ook in het buitenland. Ik droom ervan om van mijn muziek te kunnen leven en zo de wereld te kunnen zien.

(Jeffrey Dael)

>> Meer info over DJ Anonymize vind je op zijn Facebookpagina en op www.wearemusic.agency

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier