Jens Dendoncker verbreekt wereldrecord ‘langste applaus’ voor Rode Neuzen Dag

© Thomas Geuens
Redactie KW

De vierde editie van Rode Neuzen Dag ging maandag officieel van start. De focus ligt op het mentaal, fysiek en sociaal weerbaarder maken van jongeren in Vlaanderen. Rode Neuzen Dag-ambassadeur Jens Dendoncker gaf de aftrap in KOBOS, campus STK in Kapelle-op-den-Bos door het wereldrecord ‘langste applaus’ te verbreken.

Het vorige record stond op 2 uur en 32 seconden. Daar werd nu anderhalve minuut bij gedaan: Jens Dendoncker en co kwamen na 2 uur en 2 minuten klappend aan in de Qmusic-studio.

Qmusic – Belgiëhttps://www.facebook.com/QmusicBE/https://www.facebook.comFacebook1281

Live: Wereldrecordpoging langste applaus voor Rode Neuzen Dag

Lukt het Jens Dendoncker om langer dan 2u en 32 seconden te applaudiseren? Volg hier zijn wereldrecordpoging én steun Rode Neuzen Dag!🤩🔴

Geplaatst door Qmusic – België op Zondag 15 september 2019

video1.0https://www.facebook.com/QmusicBE/videos/446979369239567/500

“Ik heb dit record niet zomaar gekozen natuurlijk”, zegt ambassadeur Jens Dendoncker. “Jongeren verdienen applaus en aanmoediging. En hopla, we zijn vertrokken richting de vierde Rode Neuzen Dag. Komaan Vlaanderen, we gaan er letterlijk een (k)lap op geven!”

Rode Neuzen Dag zet dit jaar nog meer in op scholen. Tot nu toe zijn er al 1.500 scholen aangemeld als Rode Neuzen School. Dat zijn scholen die zich engageren om de weerbaarheid bij hun leerlingen te versterken. Nu is het aan die scholen om een project in te dienen en acties te registreren via rodeneuzendag.be. Het geld van georganiseerde acties van de school gaat integraal naar hun eigen gekozen project, aangevuld met een financiële extra door acties die de rest van Vlaanderen organiseert.

Rode Neuzen Dag start vanaf vandaag (maandag, red.) ook met een grote campagne onder de noemer ‘Samen voor #generationstronger’.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier