Jelle Denturck draagt Cultuurtrofee op aan overleden vriend Jelle Tommeleyn

Jelle Denturck draagt zijn Cultuurtrofee - een schilderij - op aan zijn overleden kameraad Jelle Tommeleyn. Links zie je burgemeester Kurt Windels. © FODI
Redactie KW

Vrijdagavond vond het Gala van Ingelmunster plaats in de Evenementenhal, waar er Gouden Hertjes en ook de Cultuur-, Sport- en Jeugdtrofee werd uitgereikt.

De Sporttrofee ging naar wielrenner Yves Lampaert en de Jeugdtrofee was voor de tweeling Ward en Bram Tyberghien. De Cultuurtrofee werd gewonnen door Jelle Denturck, die steeds vaker opduikt in het betere muzieklandschap. Jelle timmert al lang aan de muzikale weg met Protection Patrol Pinkerton en Dirk. Ook als cabaretier schuwt hij de planken niet. Toen de presentator vroeg of hij de Cultuurtrofee aan iemand opdroeg, zei Jelle heel stil : “Onlangs overleed een goede vriend, Jelle Tommeleyn, uit Lichtervelde. Het was ook een muzikant bij diverse groepen. We kwamen elkaar wel vaker tegen, speelden wel eens samen op hetzelfde moment. Ik kan (hopelijk) nog lang verder met mijn leven, maar Jelle is er niet meer. Ik draag mijn Cultuurtrofee daarom op aan mijn overleden kameraad.” (PADI)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier