Janus Delrue: “We speelden in voorprogramma van André Hazes Jr. en De Kreuners”

Dominique De Ruyter (links) en Janus Delrue speelden vorig weekend op Bovekerke Kerremesse en enkele weken terug op het Nazomerfestival als het voorprogramma van André Hazes Junior. © foto Francky Jonckheere

Ze speelden afgelopen weekend op Bovekerke Kerremesse, maar de voorbije zomer stonden ze ook al op de Gentse Feesten, deden ze het voorprogramma van André Hazes Junior op het Nazomerfestival en straks spelen ze voor meer dan 8.000 man tijdens de Superprestige in Ruddervoorde. Bovekerkenaar Janus Delrue en Torhoutenaar Dominique De Ruyter vormen samen Hot on the Highway. “En zeggen dat het eigenlijk allemaal stomweg begonnen is drie jaar geleden op het verjaardagsfeest van mijn vader Ivan”, aldus Janus.

Vorig jaar gaf Janus Delrue ook een concert in zijn Bovekerke op de kermis, maar dan met de ondertussen opgedoekte party coverband De Koffers. Vorige week trad hij er opnieuw op, maar dan met Hot on the Highway, een rock coverband die hij vormt samen met Torhoutenaar Dominique De Ruyter. “Dominique en ik spelen ook samen bij muziekgroep Stoned Pony, net als Jasper Doom uit Bovekerke en Arne Stroobant uit Lichtervelde“, begint de 22-jarige student die nog thuis bij zijn ouders in Moscou, Bovekerke woont. In het derde leerjaar startte de toen 8-jarige Janus lessen notenleer aan de muziekschool van Koekelare en een jaar later startte hij met piano spelen. Hij volgde er les tot en met het zesde middelbaar. “Dan stopt het bij de muziekschool. Maar ik ben van plan om mij binnenkort verder bij te scholen. Zowel bij Stoned Pony als bij Hot on the Highway sta ik achter de piano.”

High on The Highway is eigenlijk heel toevallig ontstaan, vertelt Janus: “Een drietal jaar geleden was er een verjaardagsfeest voor mijn pa Ivan Delrue (zoekvoerder van Metaalhandel Delrue, red.) toen we op reis waren in Spanje. Ook Dominique was daar en heel toevallig stond er ook een piano. Dominique begon te zingen en gitaar te spelen en ik zette mij aan de piano. Uit die avond is High on the highway gegroeid. De mosterd voor de naam van de band haalden we bij een gelijknamige cd, een verzamelaar met funky muziek waar Dominique graag naar luistert in de auto.”

Hij is dan wel al vele jaren met muziek bezig, toch kiest Janus professioneel voor een andere richting. “Muziek is meer dan zomaar een hobby voor mij. Het is een passie. Toch ben ik aan het voortstuderen in een andere richting. Ik volg Global Business Management aan hogeschool Vives in Brugge. Maar dat wil daarom niet zeggen dat ik een toekomst in de muziek uitsluit. Zeker niet zelfs. Maar we zien wel wat er op ons pad komt.”

Gentse Feesten

Janus speelde met Hot on the Highway op het podium van de Korenmarkt op de Gentse Feesten, niet min dus. “Een wederdienst voor een optreden dat we gaven voor De Warmste Week. En inderdaad, dat was wel een zeer mooie wederdienst. Onlangs mochten we ook het voorprogramma doen van André Hazes Junior op het Nazomerfestival van Koekelare Leeft en een paar jaar geleden deden we hetzelfde voor De Kreuners. Hoe we daaraan beginnen aan een optreden voor zoveel volk? Met twee pintjes! (lacht) Of je nu voor veel of weinig volk speelt, het voornaamste is dat het publiek meedoet. Straks, op 3 november, staan we voor 8.000 tot 10.000 mensen te spelen tijdens de Superprestige in Ruddervoorde. Ook een serieuze hoop volk!”

Met Hot on the Highway brengen Janus en Dominique vooral rockcovers. “Eentje dat we altijd spelen? Don’t Look Back in Anger van Oasis. Het verschil tussen Stoned Pony en Hot on the Highway is dat de Pony’s ook eigen nummers brengen en iets stevigere rock brengen, terwijl Hot on the Highway rockcovers speelt in een akoestische set. Stoned Pony moet je met andere woorden niet op een rustige receptie zetten waar mensen vooral willen babbelen met elkaar.”

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier