Jan The Man & The Grand Slam worden eindelijk échte covergroep

© FPRB
Redactie KW

Op de eerste dag van het nieuwe jaar vond de nieuwjaarsdrink van eetcafé De S… Misse in Damme plaats. Bijna duizend man genoot van het optreden van Jan The Man & The Grand Slam, het Brugse gezelschap dat zich al enkele jaren als gelegenheidsformatie liet boeken en voortaan als een echte covergroep door het leven gaat.

Achter Jan The Man & The Grand Slam gaan tal van oudgedienden van de Brugse rock schuil. Naast zanger Jan De Ruyter en zangeres Marjolein Braekevelt gaat het om gitarist Noel Van Oyen (ex-St. James, ex-Split Window en ex-Skov en vandaag Vikings On Bicycles), tweede gitarist Gunter Groth (Mother Jumps The Gun), bassist Eric Vandekerckhove (Hideaway), gitarist/saxofonist én percussionist Geeraard Degroote (Vikings On Bicycles), toetsenist Franky De Mangelaere (F-Rent) en drummer Gino Claeys (Mask, Vikings On Bicyles en Mother Jumps The Gun).

De Witte Beer

“Drie jaar geleden werd ik gevraagd om met een band de vijftigste verjaardag van Luc ‘Bibi’ Hinderyckx op te luisteren”, schetst De Ruyter. “Voor dat verjaardagsfeest hebben we op een avond een achttal nummers gerepeteerd. Na dat feest was iedereen tevreden en van dat ene optreden kwam er nog een ander en nog een… Voor elk optreden doken we de repetitieruimte in om steeds meer nummers in te oefenen. Afgelopen zomer hebben we in Tennisclub De Witte Beer gespeeld. Daar ging het publiek zo uit zijn dak. Wat in de zomer van 2012 als een folietje begon, had steeds meer fond gekregen. Daarop besloten we om van onszelf een échte covergroep te maken: Jan The Man and The Grand Slam. Het optreden op nieuwjaarsdag in Damme was ons eerste officiële optreden. Vanaf nu serieus, maar ook weer niet te serieus.”

Het repertoire van deze nieuwe covergroep bestrijkt momenteel 28 nummers en gaat van “Sweet Home Alabama’ van Lynyrd Skynyrd over ‘Play that funky Music’ van Wild Cherry tot Nederlandstalige klassiekers als “Meisjes” van Raymond van het Groenewoud en “Vlieg met me mee” van Paul De Leeuw.

Meer over Jan The Man & The Grand Slam binnenkort in het Brugsch Handelsblad.

(svv + foto FP)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier