Jan Callens (93) ook dit jaar bij Waregems toneelgezelschap De Zingende Sterren

Tom Demunter, Jan Callens en Rik Callens: drie notoire Zingende Sterren. © DJW
Redactie KW

De Zingende Sterren is met het blijspel ‘t Zit er Ip van eind oktober tot 11 november aan zijn zesenzeventigste productie op rij toe. Ook Jan Callens (93) draagt zijn steentje bij.

De première van het stuk, geschreven door Tom De Meyer, is voor zaterdagavond 26 oktober om 20 uur in cultuurcentrum De Schakel. Voor Tom Demunter is het intussen zijn twintigste stuk terwijl collega Rik Callens, zoon van speler-schrijver-regisseur van het eerste uur Jan Callens, aan nummer vijftien toe is. De Zingende sterren werd opgericht in 1943.

“Voor elk van ons is het een klein jubileum“, aldus Tom Demunter en Rik Callens. Ook aan te stippen is dat de Zilertaler Blaaskapelle onder de leiding van Gaby Kimpe die ons bij elk stuk begeleidt en die intussen ook al zestig jaar ons vast medewerkend muzikaal gezelschap is. Dat illustreert eigenlijk dat de Zingende Sterren nog altijd gewaardeerd worden en op een grote achterban mogen rekenen. En tegelijk mogen wij altijd heel trouwe klanten voor onze voorstellingen verwelkomen. Het publiek komt niet uit alleen uit de Waregemse regio maar uit vrijwel alle Vlaamse provincies. Enkele daarvan ook uit het Brusselse.”

Erevoorzitter

Net als de voorbije jaren voert Carine Mahieu de regie. Koen Van Hoe, David Denecker en Carlos Demunter zijn dan weer de vaste medewerkers voor het ontwerpen en de opbouw van het decor. De kaartenverkoop startte vrijdag 27 september en een maand later zijn er al verschillende voorstellingen zo goed als uitverkocht. De kaarten zelf kun je aanschaffen in het lokaal vzw Magloire Loquet in de Stormestraat 28 woensdag tot zaterdag van 9.30 tot 11.30 uur en van 14 tot 17 uur. Online bestellen is ook mogelijk via de website van de Zingende Sterren.

Een van de pioniers van de Zingende Sterren is good old Jan Callens (93) die de voorstelling van ‘t Zit er Ip heel zeker met veel belangstelling van nabij zal volgen. Hij was jarenlang zelf acteur en is nu erevoorzitter. Zelf was hij met kompaan Magloire Loquet een van de grondleggers van het gezelschap dat met zijn producties een vrijwel unieke plaats inneemt in Vlaanderen.

“Ik ben heel blij dat ik het nog allemaal mag meebeleven”, dixit Jan Callens. Dat is nu toch al 76 jaar, een hele tijd toch. Aan die hele periode houden de Sterren een schat aan herinneringen, aan anekdotes, aan heerlijke momenten over. Daar denk ik zelf heel dikwijls aan.” (DJW)

Speeldata:en alle info: www.zingendesterren.be.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier