James Ensorhuis verwelkomt vijfduizendste bezoeker

Een bezoek aan het James Ensorhuis met masker, de meester zou er om gegniffeld hebben: burgemeester Bart Tommelein overhandigt een attentie aan de vijfduizendste bezoeker(s) Dylan Peere en Jonas Roelens uit Gent. © ML
Redactie KW

Nadat het James Ensorhuis op 13 juli officieel open ging, passeerde vanmorgen al de vijfduizendste bezoeker in Oostendes jongste culturele attractie.

Het gaat om een Gents duo Dylan Peere (46) en Jonas Roelens (30) dat vandaag naar de kust afzakte voor een dagje cultuur en natuur. ‘s Morgens het Huis van Ensor, vanmiddag richting strand in… De Haan. “We hadden een bezoek aan het Ensorhuis al langer gepland. Nu het een volledig nieuw concept geworden is en we gehonoreerd worden als vijfduizendeste bezoeker is onze uitstap nu al geslaagd”, zegt Dylan.

“Zelf geef ik kunstgeschiedenis aan het KASK in Gent en was nog niet eerder in het Ensorhuis. Ik weet de kunstenaar wel te waarderen als een van onze belangrijkste Belgische kunstschilders. Nog voor Magritte was een wegbereider van het surrealisme. Ik weet zijn spot en sarcasme op de bourgeoisie en de instellingen wel te appreciëren. Ik vraag me af hoe hij, als schilder van de maskers, vandaag de coronacrisis in zijn werk zou hebben aangepakt“, aldus Jonas Roelens. De twee kregen uit handen van burgemeester Bart Tommelein een hotelcheque en twee ensorboeken overhandigd.

In amper een goede drie weken mocht het James Ensorhuis nu al meer dan 5.000 bezoekers ontvangen, ondanks een beperkend tijdslot van 15 bezoekers per kwartier en reserveringsplicht. “We zijn meer dan de tevreden met die erg ruime interesse en verwachten nog een toename aan bezoekers in postcoronatijd aan buitenlandse bezoekers”, aldus Sam Lauwers van Toerisme Oostende.

(ML)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier