Jacques en Bernadette nemen definitief afscheid van Popcenter Kortrijk

© GF
Peter Van Herzeele
Peter Van Herzeele Medewerker KW

Zaterdagavond sloten Jacques Merlevede en zijn vrouw Bernadette Beernaert definitief de deuren van ‘hun’ Popcenter. Zij runden de zaak meer dan 45 jaar. Het koppel werd verrast door de burgemeester en tientallen vrienden en sympathisanten.

Jacques Merlevede en zijn vrouw runnen al meer dan 45 jaar de platenzaak Popcenter, die in de voorbije jaren iconisch werd. Vorig jaar besliste Jacques er mee op te houden op 28 april 2018. Toen raakte bekend dat drie muziekliefhebbers en fervente bezoekers van de platenzaak, Wim Coryn, Stefaan Sinnaeve en Miek Feys, de handen in elkaar sloegen voor de documentaire ‘Popcenter, the legendary rock store’.

Jacques en Bernadette nemen definitief afscheid van Popcenter Kortrijk
© GF

We willen weergeven hoe de passie voor muziek van één man, Jacques, en zijn soulmate Bernadette, door al die jaren heen een inspiratiebron kon worden voor duizenden muziekliefhebbers in binnen- en buitenland. Ze hebben een internationale reputatie“, vertelde Wim Coryn, zaakvoerder van Wild Cherry Pictures en Music Consultant. “Zijn drijvende kracht en passie om steeds op jacht te gaan naar nieuwigheden voor de zaak en zijn klanten was fenomenaal.”

Jacques en Bernadette nemen definitief afscheid van Popcenter Kortrijk
© GF

“We zijn de wereld niet uit”

Het gaat ook over iets wat definitief voorbij zal zijn op 28 april volgend jaar. Iets wat ik samen met mijn vrouw met hart en ziel gedaan heb”, zei een aangedane Jacques toen. “Het zal wennen worden. Wat voorbij is, is voorbij. De mooie momenten blijven sowieso”, zei een even aangedane Bernadette. “Langs de andere kant zullen we nu samen kunnen genieten van bijvoorbeeld het Festival Alcatraz. We zijn de wereld niet uit.”

Zaterdag 28 april om 18 uur was het zover. De deuren van het iconische Popcenter Kortrijk zijn definitief dicht. De documentaire wordt in première vertoond op 23 augustus 2018 in Budascoop.

Het Kortrijks Handelsbladhttps://www.facebook.com/hetkortrijkshandelsblad/https://www.facebook.comFacebook1280

Leiegesprek Jacques Merlevede

Hij is het gezicht van Popcenter, leeft voor zijn muziek en zijn Bernadette en krijgt binnenkort zijn eigen filmdocu. Een uitgebreide maar vooral eerlijke babbel met de grote Jacques Merlevede.

Lees het interview hier: http://kw.knack.be/west-vlaanderen/nieuws/samenleving/jacques-merlevede-ik-heb-iron-maiden-als-een-van-de-eersten-aangebracht/article-longread-283269.html

Geplaatst door Het Kortrijks Handelsblad op vrijdag 20 oktober 2017

video1.0https://www.facebook.com/hetkortrijkshandelsblad/videos/1524096084336969/500

In oktober vorig jaar wandelde KW Kortrijk-Menen nog langs de Leie met Jacques. Het Leiegesprek van toen kan je hier nog even herbeleven.