DPG Media lanceert dit najaar een gloednieuwe radiozender: Willy. Willy wordt een rockzender die zich richt op iets oudere muziekliefhebbers, die naar eigen zeggen graag de volumeknop openzetten, zonder daarbij een cliché rockzender te worden. Verwacht je dus aan veel platen à la The Kinks en Jimi Hendrix, tot Talking Heads, Pixies, Triggerfinger en dEUS tot Arcade Fire, Tame Impala, Balthazar en Whispering Sons.

De presentatoren van dienst behoren ook tot het doelpubliek. Zo kruipen muzikanten Ruben Block, bekend als frontman van Triggerfinger, Stijn Meuris en Cedric Maes, gitarist bij The Sore Losers, voor het eerst achter de radiomicrofoon. Daarnaast horen we ook Sofie Engelen, Tim Van Aelst, Annelies Orye en onze eigenste Iwein Segers. Hij woont in Kortrijk en verblijft af en toe in Lampernisse.

Iwein Segers heeft zelf een hoog rock 'n rollgehalte. (Foto Willy), Willy
Iwein Segers heeft zelf een hoog rock 'n rollgehalte. (Foto Willy) © Willy

Iwein deelt de liefde voor radio van geen vreemden. Zijn vader, Geert Zegers, was jarenlang presentator op Radio 1 en ook voice-over bij Man Bijt Hond. Hoewel Iwein koos voor een podium- en televisiecarrière, bleef radio altijd in zijn achterhoofd zitten, zo vertelde hij aan KW Weekend dit jaar. En muziek heeft hem ook altijd hard geïnspireerd, zo liet hij optekenen: "Ik luisterde naar Joy Division en The Cure op mijn elfde. Mijn broers zijn vijf en zeven jaar ouder, vandaar. Later was dat de grunge van Buffalo Tom, The Lemonheads, Dinosaur Jr... En de eerste Gorki, dat was een openbaring. Die stijl, dat lichthumoristische, dat weemoedige in dat poëtisch oervlaams... Ik wist niet wat er gebeurde. Ik koesterde dat echt. Dat boek en die cd van Gorki lag letterlijk onder mijn hoofdkussen toen ik sliep."

Iwein Segers: "Als jonge gast was ik helemaal zot van Gorki." (Foto Willy), Willy
Iwein Segers: "Als jonge gast was ik helemaal zot van Gorki." (Foto Willy) © Willy

Iwein zal elke vrijdagochtend van 10 uur tot 13 uur te horen zijn op Willy. De eerste plaat die overigens gedraaid zal worden is "All the Young Dudes" van Mott the Hoople, het lijflied van rockgitarist Willy Willy van The Scabs. "Toen er over de naam gedacht werd voor de zender, overleed Willy Willy. De Vlaamse rocker der rockers is zeker een soort inspiratie geweest", licht programmadirecteur Robin Vissenaekens toe. Het was aan mede bandlid Guy Swinnen om de eerste plaat bij zender Willy te kiezen: "Willy had voor zijn begrafenis zelf enkele nummers gekozen en dit was zijn absolute favoriet. Dus als Willy hem wil eren, zou dit het eerste nummer moeten zijn."

Willy is het eerste digital only station en zal te beluisteren zijn via de website willy.radio, DAB+, het nieuwe Radioplayer-platform, en via smartspeakers (commando: "Hey Google, praat met Willy Radio").

DPG Media lanceert dit najaar een gloednieuwe radiozender: Willy. Willy wordt een rockzender die zich richt op iets oudere muziekliefhebbers, die naar eigen zeggen graag de volumeknop openzetten, zonder daarbij een cliché rockzender te worden. Verwacht je dus aan veel platen à la The Kinks en Jimi Hendrix, tot Talking Heads, Pixies, Triggerfinger en dEUS tot Arcade Fire, Tame Impala, Balthazar en Whispering Sons.De presentatoren van dienst behoren ook tot het doelpubliek. Zo kruipen muzikanten Ruben Block, bekend als frontman van Triggerfinger, Stijn Meuris en Cedric Maes, gitarist bij The Sore Losers, voor het eerst achter de radiomicrofoon. Daarnaast horen we ook Sofie Engelen, Tim Van Aelst, Annelies Orye en onze eigenste Iwein Segers. Hij woont in Kortrijk en verblijft af en toe in Lampernisse.Iwein deelt de liefde voor radio van geen vreemden. Zijn vader, Geert Zegers, was jarenlang presentator op Radio 1 en ook voice-over bij Man Bijt Hond. Hoewel Iwein koos voor een podium- en televisiecarrière, bleef radio altijd in zijn achterhoofd zitten, zo vertelde hij aan KW Weekend dit jaar. En muziek heeft hem ook altijd hard geïnspireerd, zo liet hij optekenen: "Ik luisterde naar Joy Division en The Cure op mijn elfde. Mijn broers zijn vijf en zeven jaar ouder, vandaar. Later was dat de grunge van Buffalo Tom, The Lemonheads, Dinosaur Jr... En de eerste Gorki, dat was een openbaring. Die stijl, dat lichthumoristische, dat weemoedige in dat poëtisch oervlaams... Ik wist niet wat er gebeurde. Ik koesterde dat echt. Dat boek en die cd van Gorki lag letterlijk onder mijn hoofdkussen toen ik sliep." Iwein zal elke vrijdagochtend van 10 uur tot 13 uur te horen zijn op Willy. De eerste plaat die overigens gedraaid zal worden is "All the Young Dudes" van Mott the Hoople, het lijflied van rockgitarist Willy Willy van The Scabs. "Toen er over de naam gedacht werd voor de zender, overleed Willy Willy. De Vlaamse rocker der rockers is zeker een soort inspiratie geweest", licht programmadirecteur Robin Vissenaekens toe. Het was aan mede bandlid Guy Swinnen om de eerste plaat bij zender Willy te kiezen: "Willy had voor zijn begrafenis zelf enkele nummers gekozen en dit was zijn absolute favoriet. Dus als Willy hem wil eren, zou dit het eerste nummer moeten zijn." Willy is het eerste digital only station en zal te beluisteren zijn via de website willy.radio, DAB+, het nieuwe Radioplayer-platform, en via smartspeakers (commando: "Hey Google, praat met Willy Radio").