Ivaan Feys duikt op in ‘Studio Stan’ op VTM

Ivaan Feys in zijn bedrijf. © MVO
Myriam Van den Putte
Myriam Van den Putte Journaliste Het Wekelijks Nieuws

Ivaan Feys (50), zaakvoerder van twee bedrijven in de Veurnse industriezone, deed mee aan de audities voor Studio Stan, het nieuwe VTM-programma met Stan van Samang. Meteen ging voor Ivaan een nieuwe muzikale wereld open. Hij schreef zich in voor een cursus producer en thuis in zijn nieuwe studio kan hij zich ten volle uitleven.

Ivaan is afkomstig van De Panne. “Op mijn 32ste ben ik als zelfstandige begonnen”, vertelt Ivaan. “Ik startte met mijn studiebureau Prevebo voor de bouwsector en later is daar F&G Safety Products bijgekomen, gespecialiseerd in werk- en promokledij en persoonlijke beschermingsmiddelen. Intussen werken we met 17 medewerkers, waaronder mijn vrouw en mijn dochter.”

“Mijn zoon, die nog studeert, heeft mijn muzikale genen geërfd. Hij speelt ook gitaar, net als ik in mijn jonge jaren toen ik bij enkele bands speelde en zong. Het begon weer te kriebelen en samen namen we enkele nummers op die we op YouTube postten. Misschien hebben de programmamakers van Studio Stan mij zo gespot. Ofwel hebben ze mijn gegevens gevonden nadat ik had meegedaan aan een auditie voor The Voice”, aldus nog Ivaan, die nu werd uitgenodigd in Brussel voor een auditie voor Studio Stan.

Opgewekte sfeer

“Eerst was het een uurtje jammen met een pianist en een zangcoach, en dan volgde er een interview. Een tijdje later kreeg ik goed nieuws: ik was erbij! Ik moest een nummer opgeven dat aansloot bij mijn verhaal. Dat werd ‘Best Day of My Life’ van American Authors. Daarmee wil ik accentueren hoe belangrijk een optimistische, opgewekte sfeer onder werknemers in een bedrijf is”, klinkt het.

Dit was ideaal voor de teamspirit in ons bedrijf

“Het nummer wilde ik opnemen met ons hele team. We huurden twee busjes en trokken naar de indrukwekkende opnamestudio in Malmedy. Producer was Jeroen Swinnen, bekend van onder andere ‘Liefde voor Muziek’. Natuurlijk was Stan Van Samang ook aanwezig, samen met een resem professionele muzikanten. Het was tof dat alle medewerkers meededen.”

Opname

“Daar maakten we mee hoe een professionele opname wordt ingeblikt. We houden er een mooi souvenir aan over. Een unieke ervaring die de vriendschapsbanden en de teamspirit in ons bedrijf een niveau hoger heeft getild, plus een echte vinylplaat. Zelf heb ik mijn grote hobby opnieuw een plaats gegeven in mijn leven. In mijn nieuwe studio kan ik mij uitleven. Misschien schrijf ik me, samen met mijn zoon, wel in voor bijvoorbeeld ‘De Nieuwe Lichting'”, besluit Ivaan.

Dinsdagavond om 20.35 uur Studio Stan op VTM.