Isabelle etaleert voor het eerst artistiek werk in Waregems Koetshuis

De schilderwerken van Isabelle D'Hooghe zijn vanaf 10 september te bewonderen in het Koetshuis in Waregem. © GV
Redactie KW

In het Koetshuis in Waregem kan je vanaf 10 september de tentoonstelling bekijken van Mystery Art. Isabelle D’Hooghe maakt deel uit van deze groep amateur-ambachtskunstenaars. Zes vrienden met een passie voor kunst heten je er van harte welkom gedurende vijf dagen.

De groep bestaat uit Jeanne Naessens en Francine Van Rechem uit Vichte, Waregemnaren Christine Sack, Freddy Declercq en Martine Verhelst en Isabelle D’Hooghe uit Zulte. Ze ontmoetten elkaar jaren geleden via diverse kunstverenigingen waaronder Indigo Anzegem en Atelier Geert Coucke in Deerlijk. Via deze tentoonstelling proberen zij de bezoeker even binnen te laten treden in hun boeiende wereld van het creëren en schilderen, elk in hun compleet eigen stijl.

Isabelle D’Hooghe (54) wou na een cursus pottenbakken eens iets anders proberen en volgde een demo bij AtelierGeert Coucke in Deerlijk. “Dit beviel me zodanig dat ik daarna een schilderscursus volgde om te zien wat het gaf”, vertelt Isabelle. “Ik ervoer dat het schilderen me rust gaf en me volledig kon opslorpen. Voor mij is het belangrijk dat ik iets graag doe waarbij ik me kan uitdrukken en mijn fantasie in kwijt kan. En als mensen me dan laten weten dat ze mijn werk mooi vinden, geeft dat een boost om verder te doen. Doordat ik acht maanden thuis moest blijven door een operatie, was het schilderen mijn ideale uitlaatklep. Mijn werk is niet traditioneel. Landschappen bijvoorbeeld zal je bij mij niet zo snel te zien krijgen. Iets Ik schilder waar ik zin in heb zoals bijvoorbeeld een motor of een auto en onlangs schilderde ik de Route 66. Bij het zien van een mooie foto krijg ik zin om dat te proberen en dan zie ik waar ik uitkom.”

Olieverf

“Vaak gebruik ik aquarel als onderlaag en schilder ik het eigenlijke werk met olieverf. Het is mijn hobby en mijn passie geworden. Ik ben een amateurkunstenaar die houdt van schilderen en motorrijden. Het is eigenlijk mijn man die met de motor rijdt en ik ga mee. We houden ervan om tijdens weekendjes en trips te genieten van de natuur en op zoek te gaan naar mooie plekjes met een aantal gelijkgezinden. Het zal de eerste keer zijn dat ik mijn werk laat zien via een tentoonstelling. Ik ben benieuwd hoe het gaat verlopen en naar de reacties van de bezoekers.” (GV)

Tentoonstelling van Mystery Art loopt in het Koetshuis in Waregem van 10 tot en met 14 september. Donderdag en vrijdag 10 en 11 september van 14 tot 18 uur. Zaterdag en zondag 12 en 13 september van 10 tot 18 uur. Maandag 14 september van 14 tot 18 uur. De toegang is gratis.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier