In 2015 stelde de bibliotheek van Poperinge de nieuwe zelfuitleenbalies voor. Vandaag heeft de bibliotheek er nog een extra dienstverlening bij: de intelligente inleverbus. De volledige automatisering is gerealiseerd met steun van de Provincie West-Vlaanderen.

De intelligente inleverbus maakt het mogelijk voor de bibliotheekbezoekers om ook buiten de openingsuren materialen in te leveren. De inleverbus registreert meteen de boeken, dvd's, strips, ... en drukt ook een ticketje af. De lener is op die manier zeker dat de materialen niet meer op de bibliotheekpas staan. Tijdens de openingsuren staat het bibliotheekteam klaar om bezoekers te verwelkomen in de bibliotheek zelf.

De bibliotheek van Poperinge is samen met Torhout en Nieuwpoort bij de eerste om een intelligente inleverbus in gebruik te nemen. De totaalkost van de vernieuwing - met specifieke labels, drie zelfuitleenbalies en nu dus ook de inleverbus - bedraagt om en bij de 55.000 euro. West-Vlaanderen subsidieert een bedrag van 25.000 euro.

(MD - Foto MD)