Internationaal festival Tieltse Accomusicband verschuift naar volgend jaar

© LB
Redactie KW

Het Tielts accordeongezelschap, Accomusicband, onder leiding van Noël Van Gaever startte vrijdagavond opnieuw met de wekelijkse repetities. Het internationaal festival van september verschuift naar volgend jaar.

Noël: “We hebben enorm geleden door de coronacrisis. Ons 32ste accordeonfestival zagen we op 14 maart afgelast, ook Airbag Brugge en vijf geplande optredens werden geannuleerd. Bijzonder jammer was dat ook onze driedaagse buitenlandse reis met twee optredens in de Champagnestreek afgevoerd werd.”

Geen risico nemen

“We wilden geen enkel risico nemen. Om grote concerten te organiseren schuiven we ons volledig internationaal festival dat voorzien was in de Europahal voor de vierde zaterdag van september op naar volgend jaar. Nu we groen licht kregen om opnieuw van start te gaan, rekening houdend met de veiligheidsvoorschriften ons opgelegd door VLAMO, starten we nu terug met onze wekelijkse repetities. Dit is weliswaar in kleinere groepen maar het doet deugd dat onze leden elkaar terugvinden met hun geliefkoosd instrument.” (LB)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier