Indrukwekkende affiche 38ste Cactusfestival compleet

Mono, Omer Souleyman, Boy Azooga, Reena Riot en Eliza vervolledigen de line up van het 38ste Cactusfestival. © GF
Redactie KW

Het Brugse Cactusfestival heeft woensdag de laatste namen aan zijn line up toegevoegd. Het Minnewaterpark wordt van 5 tot 7 juli ingepalmd door een indrukwekkende schare artiesten.

Mono, Omer Souleyman, Boy Azooga, Reena Riot en Eliza vervoegen eerder aangekondigde acts als Oscar & The Wolf, Dead Man Ray, Bloc Party, dEUS, Joe Jackson, Goose, Trixie Whitley, Band of Horses, Cat Power en Neneh Cherry.

Eliza trapt op vrijdag 5 juli het festival in gang. Ze doet dat niet meer met onschuldige popdeuntjes zoals tijdens haar periode als Eliza Doolittle, maar met alternatieve r&b van de bovenste plank.

Het Belgische Reena Riot, de band rond Naomi Sijmons, krijgt dan weer de eerste spot op zaterdag 6 juli. Diezelfde namiddag komt internationaal gereputeerd fenomeen Omar Souleyman met z’n repetitieve sound, waarin hij Arabische dabke en baladi combineert met invloeden uit acid house en techno, voor een vroeg feestje naar het Minnewaterpark.

Welshe belofte BOY AZOOGA strooit als opener op zondag 7 juli dan weer gretig met naar psychedelica geurende indie met karakter. Ook het Japanse MONO, medegrondleggers van de atmosferische postrock, is die dag van de partij. In 2009 stonden ze al op Cactusfestival met een concert dat nog lang bleef nazinderen. Meer info over de line up en tickets vind je op www.cactusfestival.be.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier