Vrijdag 28 februari, 2020

IN BEELD - Bier aan zee 2.0 valt in de smaak

Het nieuwe concept Bier aan zee 2.0 valt goed in de smaak. Met zo'n 38 lokale horecazaken, Middelkerkse verenigingen en brouwerijen vormt de zeedijk de langste toog van België. Er wordt geproefd, gedegusteerd en genoten van de verschillende biertjes op de bierterrassen.

Volgens de EHBO-post zijn er nog geen incidenten geweest, en verloopt alles op gemoedelijke wijze. Le Roue de Marseille, daarentegen is al enkele keren stilgelegd wegens technische problemen.

De terrassen zitten overal afgeladen vol, daar zit het goede weer voor iets tussen. Van her en der zakken mensen af naar Middelkerke, om volgens hun jaarlijkse traditie de feestelijke sfeer op te snuiven. Zelfs groepjes mannen en vrouwen die hun vrijgezellenfeest vieren. La Chouffe blijft één van de drukstbezochte haltes.

Voor kinderen is er iets minder te beleven dan vorig jaar, op het toenmalige bierweekend, aangezien er geen kermis staat. Maar daardoor staat het bier centraler op dit evenement. Wat toch wel de bedoeling was. Hier en daar werden ook wat optredens gegeven. Dat zorgde voor de nodige ambiance. Voor de bierliefhebbers, je kan nog terecht op bier aan zee tot zondag 16 juni.

(RDB-foto LC)