Het recept is exact hetzelfde als de bekende flesjes Nachtraaf Tripel-Blond. Toch smaakt deze 'Limited Edition' nét iets voller en zachter. "Bieren van hoge gisting met nagisting op de fles verschillen qua smaak altijd een beetje naargelang het volume van de fles waarin ze gebotteld zijn", klinkt het bij Nachtraaf. "Zeker na bewaring zal de smaak anders evolueren in een 33cl flesje dan in een 75cl."

Om het unieke karakter van deze versie nog meer in de verf te zetten, werd het etiket aangepast. De bekende vogel op zijn tak werd door een bekende creatieveling onder handen genomen. Het is de bedoeling om jaarlijks een versie uit te brengen, die dan steeds door een andere kunstenaar zal worden aangepakt.Voor de allereerste jaargang 2020, werd niemand minder dan de bekende kunstenaar-illustrator-striptekenaar Jan Bosschaert bereid gevonden om met het etiket aan de slag te gaan.

"Ik ken Jan al zo'n 25 jaar en ben altijd fan geweest van zijn werk", licht Lieven Onraedt van Nachtraaf toe. "Ik kreeg vrij snel enkele schetsen in zijn eigen typische stijl: tegelijk sympathiek en een tikkeltje ondeugend. Een omschrijving die perfect bij een goeie Nachtraaf past. De keuze is uiteindelijk gevallen op een gevleugeld Nachtraafje dat relaxed op een tak van het bier proeft, de fles nonchalant in de andere hand..."

Jan Bosschaert zelf vond het een leuke opdracht. "Toen ik het bestaande etiket zag, was ik blij verrast", zegt hij. "Je ziet nogal wat brol passeren bij die artisanale bieretiketten; maar dit was er eindelijk ééntje met smaak."

© GF

Het uiteindelijke resultaat is een olieverfschilderij geworden, dat in de lay-out van de bestaande grafische huisstijl werd gegoten. Elke van de 500 flessen heeft een uniek nummer op het etiket, en zit verpakt in een stijlvolle kokerdoos. Daarenboven werd aan elke doos een luxe-A3-reproductie van het schilderij toegevoegd.

Na de culinaire randproducten als de paté, de kaas en de bierbitterballen; is er nu dus een cultureel-artistieke knipoog. Opnieuw een bijkomende dimensie aan de beleving rond de bieren, wat stilaan het stokpaardje bij Nachtraaf is.

De flessen worden rond half november in alle bekende Nachtraafverkooppunten verwacht. Zolang de voorraad strekt, uiteraard...

Het recept is exact hetzelfde als de bekende flesjes Nachtraaf Tripel-Blond. Toch smaakt deze 'Limited Edition' nét iets voller en zachter. "Bieren van hoge gisting met nagisting op de fles verschillen qua smaak altijd een beetje naargelang het volume van de fles waarin ze gebotteld zijn", klinkt het bij Nachtraaf. "Zeker na bewaring zal de smaak anders evolueren in een 33cl flesje dan in een 75cl."Om het unieke karakter van deze versie nog meer in de verf te zetten, werd het etiket aangepast. De bekende vogel op zijn tak werd door een bekende creatieveling onder handen genomen. Het is de bedoeling om jaarlijks een versie uit te brengen, die dan steeds door een andere kunstenaar zal worden aangepakt.Voor de allereerste jaargang 2020, werd niemand minder dan de bekende kunstenaar-illustrator-striptekenaar Jan Bosschaert bereid gevonden om met het etiket aan de slag te gaan."Ik ken Jan al zo'n 25 jaar en ben altijd fan geweest van zijn werk", licht Lieven Onraedt van Nachtraaf toe. "Ik kreeg vrij snel enkele schetsen in zijn eigen typische stijl: tegelijk sympathiek en een tikkeltje ondeugend. Een omschrijving die perfect bij een goeie Nachtraaf past. De keuze is uiteindelijk gevallen op een gevleugeld Nachtraafje dat relaxed op een tak van het bier proeft, de fles nonchalant in de andere hand..."Jan Bosschaert zelf vond het een leuke opdracht. "Toen ik het bestaande etiket zag, was ik blij verrast", zegt hij. "Je ziet nogal wat brol passeren bij die artisanale bieretiketten; maar dit was er eindelijk ééntje met smaak."Het uiteindelijke resultaat is een olieverfschilderij geworden, dat in de lay-out van de bestaande grafische huisstijl werd gegoten. Elke van de 500 flessen heeft een uniek nummer op het etiket, en zit verpakt in een stijlvolle kokerdoos. Daarenboven werd aan elke doos een luxe-A3-reproductie van het schilderij toegevoegd.Na de culinaire randproducten als de paté, de kaas en de bierbitterballen; is er nu dus een cultureel-artistieke knipoog. Opnieuw een bijkomende dimensie aan de beleving rond de bieren, wat stilaan het stokpaardje bij Nachtraaf is.De flessen worden rond half november in alle bekende Nachtraafverkooppunten verwacht. Zolang de voorraad strekt, uiteraard...