Ieperse Sieglinde Michiel krijgt nieuwe collega bij radio Klara

Redactie KW

Cara Van der Auwera presenteert vanaf september ‘Espresso’ op radiozender Klara. Huidige presentatrice Sieglinde Michiel blijft ook nog steeds aan de slag.

Sieglinde Michiel (27) uit Ieper vertelde eerder in Het Wekelijks Nieuws West hoe de ochtendstond goud in de mond heeft nu ze werkt bij radiozender Klara. Sinds februari presenteert ze er namelijk het ochtendprogramma ‘Espresso’. Daar komt nu verandering in. “Cara Van der Auwera neemt het programma van me over vanaf september”, vertelt Sieglinde. “Tot dan presenteren we het beiden: ik neem de laatste week van juni en ook vier weken op rij van half juli tot half augustus voor mijn rekening. Dat combineer ik met vervangingen voor andere programma’s en redactiewerk. Zo zal ik de komende twee weken op zondag van elf tot één te horen zijn in plaats van Olav Grondelaers die ziek is.”

Nieuwe generatie

De komst van Cara Van der Auwera betekent echter niet het einde voor Sieglinde. “Ik ben sinds deze maand halftijds in dienst bij de VRT. De planning voor het najaar staat wel nog niet vast. Nu is het vooral uitkijken naar de samenwerking met Cara. Het is sowieso leuk om enthousiaste nieuwe collega’s te krijgen en bij Klara moet er geïnvesteerd worden in een nieuwe generatie. Kwestie dat er toch iemand de oude garde wordt binnen twintig jaar.” (lacht, red.) (MC – Foto VRT)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier