Ieperfest verandert van datum en lost eerste namen

© TG
Tom Gheeraert
Tom Gheeraert Medewerker KW

Het Ieper Hardcore Festival, kortweg Ieperfest, vindt dit jaar plaats op 5, 6 en 7 juli 2019. Amenra en Madball zijn alvast de eerste headliners.

Amenra, Madball, Bitter End, Length of Time, Wiegedood, Wisdom in Chains, Gouge Away, Harms Way, Leiah, Ninebar, Sect, Guilt Trip, In Clover, Just Ice, Optimist en Redemption Denied. Dat zijn de eerste zestien namen die de organisatie van Ieperfest donderdag bekendmaakte. Het hardcore-, metal- en punkfestival vindt traditiegetrouw plaats tijdens het tweede weekend van augustus, maar dit jaar zal Ieperfest voor het eerst plaatsvinden in de maand juli, namelijk op 5, 6 en 7 juli.

Met het lossen van de eerste namen drukken de organisatoren meteen de geruchten de kop in dat het festival zou ophouden te bestaan. Begin december lanceerde het festival nog een crowdfundingcampagne. Door het slechte weer en de minder goede opkomst was de editie van vorig jaar allesbehalve succesvol. Met de campagne wil Ieperfest minstens 15.000 euro ophalen. De campagne loopt nog tot eind januari. Meer info op www.ieperfest.be.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier