12 finalisten, 1 winnaar: de finale van Belgium's Got Talent was nog nooit zó spannend. Gemiddeld zag een recordaantal van 1.127.866 kijkers de voorbije weken hoe de 12 topacts hun plek in de finale veroverden. Gilles Thiry, DrumSpirit, Interius Fortitudo, Get Insane, Avant Garde Collective en Aya Courouble kregen de stem van de jury. Twice, Tascha & Ian, Sonita, Leen & Angelo, Mathias Goethals en CompAni-One werden door de kijkers naar de finale gestuurd.

En bij die twaalf acts dus ook 4,5 West-Vlaamse vertegenwoordigers. Van bescheiden turner tot rasecht showbeest: Mathias Goethals (19 - Roeselare) onderging een ware transformatie voor zijn studioshow. Vrijdag verraste hij met een acrobatische combinatie op de grond én in de lucht.

© Belgium's Got Talent

Twice (13 en 15 - Ingelmunster), de Golden Buzzer van Stan, ging vrijdag voor invloeden van latin in hun moderne choreografie.

© Belgium's Got Talent

De trommels van percussiegroep DrumSpirit (15-29 - Dadizele) staken in een nieuw jasje en hun drums waren opgewarmd. De groep was klaar voor muzikaal vuurwerk en show verkochten ze deze keer op het toepasselijke 'The Greatest Show' uit de gelijknamige film.

© Belgium's Got Talent

Danscrew CompAni-One (18-29 - Gent) verzilverde vorige week het allerlaatste plekje in de finale. Bij de Gentse crew danste ook Jolien uit Lichtervelde. Dat de moderne dansers daar thuishoorden, bewezen ze met een nieuwe choreografie.

Alleen de kijker thuis besliste wie de overwinning en de bijhorende 50.000 euro verdient. De overwinning ging uiteindelijk naar Tascha & Ian. Tascha komt uit Antwerpen, maar ook Ian Lodens is een West-Vlaming. Hij komt uit Knokke-Heist.

12 finalisten, 1 winnaar: de finale van Belgium's Got Talent was nog nooit zó spannend. Gemiddeld zag een recordaantal van 1.127.866 kijkers de voorbije weken hoe de 12 topacts hun plek in de finale veroverden. Gilles Thiry, DrumSpirit, Interius Fortitudo, Get Insane, Avant Garde Collective en Aya Courouble kregen de stem van de jury. Twice, Tascha & Ian, Sonita, Leen & Angelo, Mathias Goethals en CompAni-One werden door de kijkers naar de finale gestuurd. En bij die twaalf acts dus ook 4,5 West-Vlaamse vertegenwoordigers. Van bescheiden turner tot rasecht showbeest: Mathias Goethals (19 - Roeselare) onderging een ware transformatie voor zijn studioshow. Vrijdag verraste hij met een acrobatische combinatie op de grond én in de lucht. Twice (13 en 15 - Ingelmunster), de Golden Buzzer van Stan, ging vrijdag voor invloeden van latin in hun moderne choreografie. De trommels van percussiegroep DrumSpirit (15-29 - Dadizele) staken in een nieuw jasje en hun drums waren opgewarmd. De groep was klaar voor muzikaal vuurwerk en show verkochten ze deze keer op het toepasselijke 'The Greatest Show' uit de gelijknamige film. Danscrew CompAni-One (18-29 - Gent) verzilverde vorige week het allerlaatste plekje in de finale. Bij de Gentse crew danste ook Jolien uit Lichtervelde. Dat de moderne dansers daar thuishoorden, bewezen ze met een nieuwe choreografie. Alleen de kijker thuis besliste wie de overwinning en de bijhorende 50.000 euro verdient. De overwinning ging uiteindelijk naar Tascha & Ian. Tascha komt uit Antwerpen, maar ook Ian Lodens is een West-Vlaming. Hij komt uit Knokke-Heist.