Hulstenaar Paul Vanhee straks weer te zien op Eén

Hulstenaar Paul Vanhee is straks te zien in de een-serie 'Voor wat hoort wat'. (Foto LOO° © FOTO LOO
Redactie KW

Kunstschilder Paul Vanhee heeft een speciale hobby. Hij figureert namelijk in films en series. Dit jaar speelt Paul mee als figurant in de Eén-serie ‘Voor wat hoort wat’, van regisseur Christophe Van Rompaey.

Paul Vanhee is lid van castingbureau In The Picture. Nu en dan aanvaardt hij een figurantenrol in een serie of een film. “Het begon allemaal met een bezoek aan Museum 1302 in Kortrijk. Ik werd er gevraagd om de rol te spelen van Gwijde van Dampierre in een film over de Guldensporenslag. Ik zag dat wel zitten, en moest mij daarvoor inschrijven in een castingbureau. Sindsdien krijg ik nu en dan aanvragen voor films en zo is het eigenlijk allemaal begonnen.”

Nu werd Paul dus ook gevraagd om een bijrol te spelen in de nieuwe serie op Eén, Voor wat hoort wat. “De serie gaat over enkele criminele tieners die terechtkomen in een luxueus bejaardentehuis aan de kust. Aanvankelijk botst het tussen de twee leefwerelden, maar uiteindelijk moeten de tieners het bejaardentehuis uit de nood helpen. Ik mag natuurlijk nog niet heel veel verklappen. Ik speel een van de residenten van het kasteel. Ik zou normaal ook wat tekst krijgen, maar omwille van de overvloed West-Vlaams op tv, blijft het bij een figurerende rol.” Paul heeft al in een aantal producties mogen aantreden: Aanrijding in Moskou, David, Katarakt…

Bekende acteurs

In de serie doen ook heel wat bekende acteurs mee. Onder andere Chris Lomme, Jaak Van Assche en Tuur De Weert vertolken de bejaarden. Achter de schermen wordt er ook veel gepraat. “Iedereen gaat goed met elkaar om en spreekt ook tegen elkaar. Chris Lomme bijvoorbeeld, is een zeer toffe dame. Je bouwt natuurlijk een band op met de andere acteurs, wat zeer aangenaam is. Ook de regisseur behandelt iedereen op dezelfde manier.” (Simon Bossuyt)

Lees meer in Krant van West-Vlaanderen, editie Kortrijks Handelsblad.