Houtlands Harmonieorkest musiceert in zaal De Mast in Torhout

Retro Night De Jongelingskring: Eddy De Keukelaere (L) en Jan Denolf. © foto js
Johan Sabbe

Het Houtlands Harmonieorkest onder de leiding van dirigent Nico Logghe bestaat in 2019 precies anderhalve eeuw en zet zijn jubileumjaar in met een groot spektakel in zaal De Mast. Dat gebeurt op zaterdag 12 januari om 20.30 uur onder de titel ‘Lage Landen’.

Wie van Nederlandstalige muziek én tegelijkertijd een vleugje harmoniemuziek houdt, zal zeker aan zijn trekken komen. De muzikale eregasten zijn niet de eerste de beste: Raymond van het Groenewoud, Geena Lisa en Luc Caals, vooral bekend als komiek, maar ook zanger. De organisatie van de avond is in handen van het bestuur van het harmonieorkest, maar wordt vooral gedragen door het dynamische duo Eddy De Keukelaere (links op de foto) en Jan Denolf (rechts).

“Luc Caals verzorgt op een ludieke manier de presentatie van de avond en brengt tevens een eerbetoon aan de betreurde Nederlandse volkszanger André Hazes”, zeggen Eddy en Jan. “Hij zal enkele meezingers vertolken, zoals het alom bekende Zij gelooft in mij. Voorts brengt Geena Lisa hulde aan onder meer Yasmine, Ann Christy en Rita Deneve met nummers zoals Porselein, Diep in mij, De Roos, Ik leef voor jou en Dit is de allereerste keer. Dé ster van de avond moet de onverslijtbare Raymond van het Groenewoud worden. Hij vervolledigt het muzikale plaatje met zijn hits, waaronder Liefde voor muziek, Vlaanderen boven, De Lucaskinowski, Intimiteit en Cha cha cha.

De tickets (25 euro) zijn te koop via www.ticketwinkel.be.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier