Hollywood in Wevelgem: Real Deal Pawn Shop krijgt tv-makers over de vloer

© CLL
Christophe Lefebvre
Christophe Lefebvre Medewerker KW

Hollywoodiaanse scenes in Wevelgem deze week, toen een cameraploeg neerstreek in de gloednieuwe Real Deal Pawn Shop, gelegen langs de Kortrijkstraat. “Ook in België wordt een tv-format gemaakt over het reilen en zeilen binnen een pandjesshop en zo kwam men bij ons terecht”, klinkt het bij een zichtbaar nerveuze Sammy Declercq, die als een van de zaakvoerders in beeld komt.

Onderhandelen, prijzen bedingen en hopen dat we rijk worden met items die we op zolder hebben gevonden. De razend populaire Amerikaanse tv-reeks Pawn Stars kent ook in ons land heel wat succes. “Het zijn natuurlijk beelden die iedereen laat dromen”, pikt Sammy in. “Wie weet heb je thuis ook wel ergens een uniek exemplaar van iets liggen, dat duizenden euro’s waard kan zijn. Net dat heeft ervoor gezorgd dat de tv-reeks zo’n razend succes werd. Het kan iedereen overkomen!”

Met elkaar gekoppeld

Het Amerikaanse succes prikkelde ook enkele Belgische producenten, die ook in ons land een variant van de serie willen draaien. “Echt moeilijk was het niet om bij ons terecht te komen”, klinkt het. “Niet alleen zijn er nagenoeg geen pandjeswinkels in België, we zijn ook bijna allemaal met elkaar gekoppeld. Het volstaat om een blik te werpen op dat netwerk en je weet meteen waar je in ieder land terecht kan. Voor België was het dan ook in Wevelgem te doen.”

Best nerveus

Over data en zenders werd nog niet gesproken, al kijken de mensen van de Real Deal Pawn Shop natuurlijk al uit naar de eerste beelden. “We staan hier echt aan de start van de opnames, dus waarschijnlijk gaat het nog een paar maanden duren vooraleer we daar een resultaat van kunnen zien”, sluit Sammy af. “Ik ben alvast best nerveus want er staat natuurlijk wel een camera op mij gericht. Een klant kwam binnen met een oude videoprojector, die we nu eerst gaan testen en dan naar waarde gaan schatten. Ook die klant neemt dus deel aan de opnames. Spannend allemaal!”

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier