Hiphoppers richten nieuwe partij op

© (Foto WVH)
Redactie KW

Rapper Walter Ego uit Nieuwpoort en producer Chillow uit Kortrijk hebben een nieuwe politieke partij opgericht, ‘NIEUW’. Of dat willen ze je toch doen geloven op de website www.stemopnieuw.be. Daar zie je naast enkele korte campagnevideo’s ook hoe een interview in ‘De Zoveelste Dag’ uitmondt in de videoclip voor de single ‘NIEUW’.

Dat de groots opgezette campagne fake news is, moet blijken uit de nogal radicale standpunten rond immigratie, vrouwenrechten en mobiliteit. En toch: “Er zijn mensen die het zomaar delen en er gemeend verbaasd op reageren”, lacht Chilo Derieuw in zijn vuistje. “Maar de ware toedracht van die website is natuurlijk om op die manier al wat aandacht op te bouwen rond ons nieuwe album, dat er in de eerste helft van volgend jaar zit aan te komen“, verklapt hij ons.

Die langspeler wordt momenteel afgewerkt in Chilo zijn muziekstudio in Izegem, Studio Catharsis, al is de eerste single naar verluidt al enkele jaren klaar. “Ik had een hele tijd geleden al het idee opgevat om eens in de huid van een Berlusconi-achtig personage te kruipen, nadat ik een documentaire over de Italiaanse ex-premier had gezien. Door de recente schandalen rond N-VA’er Kris Van Dijck en de voetbalmakelaars werd dat ineens weer brandend actueel. De realiteit was de parodie aan het overstijgen, waardoor we er nu wel iets mee moésten doen”, vertelt Stijn Verhaeghe ofte Walter Ego op zijn beurt.

Over het album zelf willen de twee nog niet veel kwijt. “Behalve dat het zeker op vinyl zal verschijnen, dat die plaat uitkomt bij Chillow Productions en dat we echt samen aan alle nummers gewerkt hebben. Niet gewoon Stijn de teksten en ik de beats, dus”, aldus Chilo. In de clip zien we ook provinciegenoten Low G en Cfour verschijnen. Is dat misschien nog een stille hint dat zij een bijdrage zullen leveren op de elpee? “Hmm, misschien wel!”

https://www.youtube.com/watch?v=GGFyrbeZFJ8

(WVH)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier