"Dit hadden wij ook niet verwacht." Pieterjan Marchand, Bruggeling van oorsprong, maar uitgeweken naar Brussel, lacht als ik hem vraag naar hun grote hit. Het Marc Van Ranst-lied staat pas sinds dinsdag online maar werd wel al tienduizenden keer bekeken op YouTube en Facebook. Eén keer luisteren en de ludieke tekst op de tonen van de megahit Hoe het danst van Marco Borsato blijft uren hangen.

"Jeff en ik zijn een tweetal weken geleden begonnen met een nieuwe projectje op YouTube, Supercontent. Normaal delen we daar de beste tips & tricks om goede video's en vlogs te maken, maar alles is nogal drastisch veranderd de jongste dagen. Door de quarantainemaatregelen werd het moeilijker om af te spreken met mensen en dus besloten we maar om eventjes iets anders te doen", zegt Pieterjan.

In een van hun video's gaf het hilarische duo tien tips om de quarantaine door te komen. "Daar zat een kleine ode aan viroloog Marc Van Ranst in en we zagen dat mensen vooral dat liedje wel leuk vonden", aldus de YouTuber nog. "Al snel besloten we om een volledige versie te maken. Marc Van Ranst en Hoe het danst, dat ligt vrij dicht bij elkaar hé. (lacht)De tekst kwam redelijk vanzelf, ik denk dat we op een kleine dag alles geschreven, gefilmd en gemonteerd hebben."

"Het is een ode aan Marc Van Ranst, ja. Hij is uitgegroeid tot het symbool van de strijd tegen corona. Maar we eren ook alle andere hulpverleners, wetenschappers en onderzoekers. Natuurlijk nemen we de ziekte en het virus heel serieus, maar een ludieke knipoog in deze barre tijden leek ons wel aangewezen. Veel mensen zitten thuis en hebben ook nood aan iets leuks, iets luchtigs tussen al het negatieve nieuws. We zitten uiteindelijk allemaal in dezelfde miserie. Dan kan je er beter maar zo positief mogelijk mee omgaan."

Marc Van Ranst zelf reageerde nog niet op de nieuwe hit. "Al zag ik wel dat hij op Twitter de tweets over de video, likete. Marc, als je dit leest, we wachten dus nog op jouw reactie!", besluit de creatieve Bruggeling met een glimlach.

"Dit hadden wij ook niet verwacht." Pieterjan Marchand, Bruggeling van oorsprong, maar uitgeweken naar Brussel, lacht als ik hem vraag naar hun grote hit. Het Marc Van Ranst-lied staat pas sinds dinsdag online maar werd wel al tienduizenden keer bekeken op YouTube en Facebook. Eén keer luisteren en de ludieke tekst op de tonen van de megahit Hoe het danst van Marco Borsato blijft uren hangen. "Jeff en ik zijn een tweetal weken geleden begonnen met een nieuwe projectje op YouTube, Supercontent. Normaal delen we daar de beste tips & tricks om goede video's en vlogs te maken, maar alles is nogal drastisch veranderd de jongste dagen. Door de quarantainemaatregelen werd het moeilijker om af te spreken met mensen en dus besloten we maar om eventjes iets anders te doen", zegt Pieterjan. In een van hun video's gaf het hilarische duo tien tips om de quarantaine door te komen. "Daar zat een kleine ode aan viroloog Marc Van Ranst in en we zagen dat mensen vooral dat liedje wel leuk vonden", aldus de YouTuber nog. "Al snel besloten we om een volledige versie te maken. Marc Van Ranst en Hoe het danst, dat ligt vrij dicht bij elkaar hé. (lacht)De tekst kwam redelijk vanzelf, ik denk dat we op een kleine dag alles geschreven, gefilmd en gemonteerd hebben.""Het is een ode aan Marc Van Ranst, ja. Hij is uitgegroeid tot het symbool van de strijd tegen corona. Maar we eren ook alle andere hulpverleners, wetenschappers en onderzoekers. Natuurlijk nemen we de ziekte en het virus heel serieus, maar een ludieke knipoog in deze barre tijden leek ons wel aangewezen. Veel mensen zitten thuis en hebben ook nood aan iets leuks, iets luchtigs tussen al het negatieve nieuws. We zitten uiteindelijk allemaal in dezelfde miserie. Dan kan je er beter maar zo positief mogelijk mee omgaan."Marc Van Ranst zelf reageerde nog niet op de nieuwe hit. "Al zag ik wel dat hij op Twitter de tweets over de video, likete. Marc, als je dit leest, we wachten dus nog op jouw reactie!", besluit de creatieve Bruggeling met een glimlach.