Heuls kamerkoor Quadrofolia: “We stappen graag uit onze comfortzone”

De leden van Koor Quadrofolia zijn klaar voor hun uniek concert op zondag 3 december. © KDS
Redactie KW

Kamerkoor Quadrofolia brengt op zondag 3 december ‘While the moon’, een concert geïnspireerd op de volle maan. “We pakken uit met een totaalspektakel met fabelachtige beelden”, belooft dirigent Bart Lesage.

De bonte mengeling mannen en vrouwen van Quadrofolia duiken op 3 december de nacht in en laten zich inspireren door de volle maan. “We proberen voor een concert altijd uit te pakken met een originele invalshoek en gezien het op 3 december volle maan is, moesten we het deze keer niet te ver zoeken“, zegt dirigent Bart Lesage.

Onder de noemer ‘While the moon…’ mogen de toeschouwers een resem topliederen verwachten. “Van onheilspellend tot melancholisch en van romantisch tot heel duister”, zegt Lesage. “Zo brengen we Moon River van Henry Mancini (Film Breakfast at Tiffany’s, red.), Guten Abend, Gut’ Nacht van Johannes Brahms, Goodnight My Angel van Lullabye en zo veel meer. We zingen zowel in het Engels, Frans, Duits, IJslands als in het Hongaars. Voor die twee laatste talen hebben we de hulp van native speakers ingeroepen.”

Vrouwengevangenis

Quadrofolia bestaat al meer dan vijftig jaar en heeft een mooi palmares. “Vroeger waren we verbonden aan de Fatimaparochie en luisterden we in de Fatimakerk een vijftal missen per jaar op”, zegt voorzitster Trees Timperman. “Maar in 1998 hebben we besloten om onze eigen weg in te slaan en doopten we ons koor om tot Quadrofolia. We hebben de voorbije jaren al heel veel mooie dingen mogen doen. We stonden al op scène met toneelvereniging Triene Wup en verzorgden de zang tijdens het oorlogsproject Sente Offensief. Verder zongen we al de Last Post onder de Menenpoort in Ieper en onlangs waren we te gast in de vrouwengevangenis van Brugge. Dat zijn bijzondere concerten, maar zo hebben we het graag. We stappen graag uit onze comfortzone.”

Toppianiste

Dat doet het koor ook tijdens zijn optreden in OC De Vonke. “Het wordt veel meer dan enkele liederen zingen“, zegt dirigent Lesage. “We maken er een totaalspektakel van. Creatieve geest Peter Lesage verzorgt de regie en heeft fabelachtige beelden uitgekozen in de sfeer van de liederen. Verder zijn we heel trots dat we de komst van toppianiste Marie-Noelle Damien mogen aankondigen. Zij speelt mee met ons en brengt ook eigen werk. Zij tilt ons concert naar een hoger niveau.”

Het koor verwacht 300 toeschouwers. Tickets in voorverkoop (10 euro) zijn te bekomen via 056 35 20 28 of via quadrofolia@hotmail.com. Aan de deur betaal je 12 euro. Het concert start om 18 uur in OC De Vonke, Lagaeplein 24. Meer info op www.quadrofolia.be. (nvh)