Het Zesde Metaal gaat Eels achterna voor verzameldubbelaar

Op de foto zien we Wannes Cappelle, boegbeeld van Het Zesde Metaal. © Hollandse Hoogte / Alex Vanhee
Redactie KW

De semi-klassieker ‘The Look you gave that Guy’ heet plotseling ‘Dien Blik’.

Een tijdje geleden vroeg Wannes Cappelle, boegbeeld van Het Zesde Metaal, zijn fans naar hun favoriete liedjes van zijn band. Meer dan 1.300 fans brachten hun stem uit en worden vermeld in het cd-boekje van ‘Het Beste Metaal‘.

Het Zesde Metaal speelde de afgelopen tien jaar meer dan 500 concerten, ze brachten vier albums, drie ep’s én een boek uit en nestelden zich met een handvol Belpopklassiekers in het collectief geheugen.

Het Beste Metaal

Op een opvolger voor hun laatste – gouden – plaat ‘Calais’ is het nog even wachten, maar in afwachting van nieuw materiaal is het wel tijd om terug te blikken op het eerste decennium van Het Zesde Metaal. Dit gebeurt met een tweeluik dat de titel ‘Het Beste Metaal’ meekreeg. “Dit is een introductie tot het oeuvre van onze band voor nieuwe fans, mét een pak extra’s voor de fans van het eerste uur”, onderstreept Wannes Cappelle.

Daartoe stelde de band zelf de tweede cd samen, vol obscure b-kantjes, onuitgebrachte pareltjes en liveversies, waaronder dus ‘Dien Blik‘, vrij naar ‘The Look you gave that Guy’ van Eels..

‘Het Beste Metaal’ is nu uit op dubbelcd en via alle digitale platforms.

https://www.youtube.com/watch?v=0f7HnEEqBu8

(svv)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier