Het wordt een gevarieerd cultureel najaar in Zulte en er mag gelachen worden

Vertegenwoordigers van de feest- en cultuurcomités en de cultuurraad samen met burgemeester Simon Lagrange en schepen van cultuur Michaël Vandemeulebroecke. © gf
Redactie KW

De gemeente Zulte wil cultuur brengen in het najaar. Het gemeentebestuur zat samen met de lokale feest- en cultuurcomités om te bekijken welke activiteiten haalbaar zijn met de strikte maatregelen vanwege het coronavirus.

“We zijn blij dat er in Zulte opnieuw wat cultuur te beleven valt. We merken dat ook andere verenigingen weer opstarten en activiteiten opzetten, een positieve evolutie na de afgelopen, stille maanden”, zegt schepen van Cultuur Michaël Vandemeulebroecke.

Veel Zultse cultuurverenigingen zagen de afgelopen maanden al hun activiteiten in het water vallen. De veiligheidsmaatregelen rond het coronavirus maken veel evenementen zowel praktisch als financieel onhaalbaar. Daarom staken het gemeentebestuur, de cultuurraad en de lokale feest- en cultuurcomités de koppen bij elkaar om te kijken wat wél mogelijk was.

“Alle activiteiten in het najaar waren weggevallen, daarom nam de gemeente initiatief om toch iets te organiseren”, klinkt het bij Feest en Cultuur Machelen. “Wij zullen drie komieken uitnodigen die elk drie keer voor een zaaltje van 80 man zullen spelen. Zo heeft toch 240 man alles gezien maar betalen wij wel drie zalen, drie keer licht en geluid en de comedians spelen geen drie keer voor de prijs van een. Daarom zijn we blij met de extra financiële steun vanuit de gemeente. Zonder die steun hadden we niets kunnen organiseren in het najaar nu ook de septemberkermis wegvalt.”

De comedyavond van Feest en Cultuur Machelen vindt plaats op zaterdag 3 oktober met Joost van Hyfte, David Galle en Igor Van Poperinge. De optredens starten om 20 uur, meer info en tickets op www.feestencultuurmachelen.be.

Een namiddag voor de hele familie vervangt de Firtelstoet – Michaël Vandemeulebroeck, schepen van Cultuur

Feest en Cultuur Olsene nodigt op zijn beurt de Zultse comedian Han Coucke uit met zijn mobilhome in de tuin van het ontmoetingscentrum op zaterdag 19 september. Tijdens de lockdown ging Han Solo, het alter ego van Han Coucke, in quarantaine in zijn mobilhome. In zijn show blikt hij terug op deze bijzondere periode, maar kijkt hij ook vooruit. Tickets kosten 10 euro en het evenement start om 19.30 uur.

Streepje klassiek

Het eerste weekend van oktober zal de traditionele Firtelstoet dit jaar niet door de straten trekken. Het Feest-, Firtel- en Cultuurcomité bleef echter niet bij de pakken zitten en palmt op zaterdagnamiddag 3 oktober het Firtelhof in met een familienamiddag. Gekke Jorres grote animatieshow brengt plezier voor de hele familie en maakt van het Firtelweekend zo toch een feestje. Laat je verwonderen door de beste kindergoochelaar van het land en pink een traan weg van het lachen. Toegangskaarten kosten maar 2 euro en zijn te verkrijgen op www.firtel.be. Diezelfde avond vindt de comedyavond van Feest en Cultuur Machelen plaats.

Ten slotte brengt de Cultuurraad het Festival van Vlaanderen ook dit jaar naar Zulte. Op vrijdag 9 oktober luistert het Psallenteskoor de kerk van Machelen op met gregoriaanse en polyfonische gezangen. Terwijl de hemelse gezangen weerklinken zal het publiek op de achtergrond kunnen genieten van een unieke projectie van Het Lam Gods-schilderij.

(JF)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier